Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Granne anmäld – luktar ”fruktansvärt”

Dagens största nyheter.

”Luktar fruktansvärt illa” och ”Stanken är fruktansvärd”.

Orden kommer från en granne – om en granne.

Grannen uppger att det blivit värre de tre senaste veckorna”. Bilden är tagen vid ett annat tillfälle. Foto: Shutterstock

Det är i en anmälan till Ystad-Österlenregionens miljöförbund som grannen kräver tilltag mot en annan hyresgäst i lägenhetshuset, skriver Lokaltidningen. 

Personen uttrycker att redan från det att grannen flyttade in i sin bostad har det ständigt varit en ”fruktansvärt” stank i fastigheten. Odören har på senaste tid även letat sig in i andra bostäder.

Luktar fruktansvärt illa i trappuppgång och genom ventilationen upp i vårt badrum och sovrum. Blivit riktigt illa de senaste tre veckorna, nu när det är varmare. Stanken är fruktansvärd”.

Anmäler sin granne

Enligt personen som anmälde har försök gjorts att nå fram till grannen för en förändring, man har även samtalat med bostadsrättsföreningen. Men utan framgång.

Nu kräver miljöförbundet att bostadsrättsföreningen utreder stanken. 

Enligt Lokaltidningen ska man ha återkopplat med svar och en kontroll av ventilationen den 5 juli. Annars kan miljöförbundets personal besöka lägenheten, som i sin tur kan utfärda föreläggande om utredningar, åtgärder och förbund. 

Så blir midsommarvädret där du bor.