Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Grannbråk om parkerad lastbil hamnade i rätten

Malmö tingsrätt finner att ord står mot ord.
Foto: FRITZ SCHIBLI
De två männen är grannar i Skanör.
Foto: JENS CHRISTIAN / EXPRESSEN/KVÄLLSPOSTEN

Ett grannbråk i Skanör kring en parkerad lastbil spårade ur.

Bråket ledde till att en man anmälde sin granne för olaga hot och misshandel, men nu har Malmö tingsrätt beslutat att lägga ner åtalet eftersom det är omöjligt att avgöra vad som egentligen hände. 

I domen står skrivet: ”Det finns inte anledning att fästa större tilltro till den enes berättelse än den andres.”

Grannbråket i Skanör utspelade sig i maj 2020. Det startade med att en lastbil som skulle tömma en container hos 57-åringen blockerade vägen för 65-åringen. Detta hade enligt 65-åringen hänt flera gånger tidigare och gjorde honom väldigt stressad och irriterad. Han inledde därför en högljudd diskussion med lastbilschauffören som blockerade vägen. 

Vad som hände därefter är de båda männen oense om. 

Enligt 65-åringen ska den yngre grannen ha slagit honom på benet med en planka som han hämtade från containern med bråte. Han ska också ha tagit stryptag på honom medan han hotade att ta hans liv. Därefter ska 57-åringen enligt 65-åringen ha knuffat honom åtskilliga gånger. 

Den påstådda misshandeln ska enligt 65-åringen ha åsamkat honom flera blåmärken, ångest och sömnsvårigheter. 

Helt olika historier

Den 57-åriga mannens historia är en helt annan. Han menar att han kom ut från sitt hus då han hörde 65-åringen skrika åt lastbilschauffören. Då 65-åringen vägrade lugna sig gav 57-åringen honom en lätt knuff i bröstet.

Han uppger att han varken slog 65-åringen med en bräda eller hotade honom till livet. Det står vidare i domen: ”Det kan hända att hans händer gled upp mot halsen, men han tog aldrig något strypgrepp.” 

57-åringen uppger också att 65-åringen både före och efter incidenten betett sig ”anmärkningsvärt och otrevligt mot honom och hans familj” och att han ansökt om besöksförbud från 65-åringen, men fått avslag i tingsrätten. 


Tre hantverkare som jobbade på den yngre mannens tomt ska enligt båda grannarna ha bevittnat hela händelseförloppet. De har förhörts av polis men kallades inte som vittnen, vilket enligt tingsrätten ”utgör en brist i utredningen”.

Malmö tingsrätt slår fast: ”Det finns inte anledning att fästa större tilltro till den enes berättelse än den andres. Enligt tingsrätten ger de båda visst intryck av att vilja förminska sin respektive roll i händelseförloppet.”

57-åringen frikänns därmed för misstanke om misshandel och olaga hot mot 65-åringen. 


MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!