Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Grannarnas hårda krav på Micke Syds äldreboende

Micke ”Syd” Andersson håller i taktpinnen för bygget av äldreboende i Haverdal.Foto: TT NYHETSBYRÅN
För drygt ett halvår sedan godkändes planerna att bygga 40 nya bostadsrätter för äldre i Haverdal.Foto: TT NYHETSBYRÅN / PONTUS LUNDAHL

Micke ”Syd” Andersson, 58, är mest känd som trummis i Gyllene Tider – men han har också en brinnande passion vid sidan av musiken.

Bygget av ett äldreboende i Haverdal. 

Men nu har familjer i området hört av sig för att ställa krav på projektet, rapporterar Hallandsposten.

Gyllene Tider, med Per Gessle som frontfigur, har alltid varit nära förknippat med Halmstad. Lika mycket vill trummisen i bandet, Micke ”Syd” Andersson, 58, fortsätta vara synonymt med sin hemstad. 

De senaste åren har han därför drivit frågan om ett bygge av ett seniorboende i Haverdal i Halmstad. 

För drygt ett halvår sedan godkändes planerna att bygga 40 nya bostadsrätter för äldre i området.

– Området har funnits i familjens ägo länge. Min mamma är uppväxt på gården intill. Nu har vi diskuterat att använda marken till att bygga bostäder för människor, i främst Haverdal med omnejd, som vill bo kvar där på äldre dagar, sa han till Hallandsposten tidigare.

Grannarna är ”försiktigt positiva”

Micke Syds initiativ har varit omtalat i hela byn – och det har nu kommit in flera skrivelser om projektet från personer som redan är bosatta i området.

Familjer på orten har till att börja med en ”försiktigt positiv inställning” till nybygget. Men det förutsätter att man tar hänsyn till områdets karaktär med de grönområden och promenadstråk som finns, rapporterar tidningen.

”Det är viktigt att vid förtätning ta hänsyn till de karaktärsdrag som finns i orten som till exempel det stora inslaget av naturlig vegetation och de i Haverdal typiska tångvägarna”, skriver familjerna.

Viktigt med låga hus

Mer konkret handlar det om låga och estetiskt tilltalande hus av hög kvalitet. Det är också viktigt, enligt familjerna, att det är minimal insyn till kringliggande bostäder.

Micke Syd har tidigare varit inne på att de nya bostäderna ska bli något unikt. Bland annat finns det planer på en vinterträdgård som kan fungera som mötesplats. 

Trummisen var en av de första medlemmarna i Gyllene Tider i slutet av 70-talet – och stannade med bandet ända fram till att bandet lades ner 40 år senare.