Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Grannar avslöjade tjuv som plundrade förråd

54-åringen ockuperade under en kort period källaren i en villa som ägs av ett dödsbo. Foto: Polisen
I det här källarförrådet misstänks 54-åringen ha stulit ör betydande belopp. Foto: Polisen

En 54-årig ihärdig tjuv härjade under mer än ett års tid innan han till slut blev häktad. Vid flera tillfällen greps han men försattes på fri fot. 

Då fortsatte han göra inbrott tills han togs på bar gärning.

Han har tjuvat och stulit i Malmö i sammanlagt sex år. 

54-åringen avtjänade sin senaste fängelsedom i januari 2017. I november samma år togs han som misstänkt för att ha försökt stjäla kopparplåt på en skola. Han försattes på fri fot och märktes inte av förrän i april året därpå.

Då upptäckte en kvinna honom i sitt hus när han bar på två Ikea-kassar. I kassarna låg hennes ägodelar som han lagt i källarförrådet. Hon kallade på polis. 54-åringen greps och försattes på fri fot. 

Två månader senare togs han vid en ABF-lokal och blev misstänkt för stöld. I juli blev han misstänkt för ett bilinbrott och greps.

I september upptäckte ett syskonpar i Malmö att 54-åringen flyttat in i källaren till deras döde broders tomma villa i Malmö.

En granne uppmärksammade dem på att någon lyste med ficklampa i källaren. Ett syskon tog påpassligt en bild på 54-åringen innan han försvann från villan.

Grannar stoppade tjuven

Han åtalas också för ett inbrott i januari i år när ett par blev bestulna i sin källare.

Den här gången greps inte 54-åringen. Men han lämnade spår efter sig som pekar ut honom. Värdet på det stulna uppgår till cirka 10 000 kronor.

I februari grips 54-åringen återigen som misstänkt för ytterligare ett inbrott i ett källarförråd. Den här gången misstänks han ha tagit skivor värda cirka 10 000 kronor.

Inte heller då blir han häktad.

Den 16 mars blir han påkommen i en annan källare i Malmö och flydde. Men två grannar hann ifatt honom och kallade på polis. Tre dygn senare häktades 54-åringen och är det fortfarande.

Den 54-årige mannen uppger själv han är missbrukare. Brottsregistret visar att 54-åringen sysslat med stölder under cirka sex års tid.