Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Gps-sändare på dagisbarn

MALMÖ. Vad gör man för att hålla reda på en massa ungar som rusar omkring? Sätter på dem var sin GPS förstås. 

I alla fall är det så det ska bli på Kronprinsens förskola i Malmö, skriver Sydsvenskan. 

Malmöföretaget Purple Scout har tänkt ut ett system som ska förhindra att dagisungar glöms bort när personalen tagit med sig dem på utflykt - vilket hände i Malmö så sent som i förra veckan när ett litet barn glömdes kvar på en lekplats.

 Idén är att varje dagisbarn får en liten gps-sändare på kläderna och att personalen har en smart telefon som följer ungarnas signaler. Om någon av dem kommer utanför en förutbestämd radie utlöses ett larm i telefonen.

 Privata Kronprinsens förskola AB blir först ut med att testa det nya systemet som ska lanseras den 18 oktober.

"Bra i skogen"

 - Förskolepersonal får inte invaggas i någon falsk säkerhet. Men det låter som ett bra komplement, särskilt i skogen, säger Karin Werholt, föreståndare på Kronprinsens förskola AB, till Sydsvenskan.

 - Det ska bli intressant att diskutera hur vi som personal uppfattar känslan av att åka på utflykt med barnen när de har de här enheterna på sig.

Är du orolig för ditt barns säkerhet på förskolan?

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!