Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Gör nytt försök att sälja "bunkerläkarens" gård

"Bunkerläkaren" Martin Trenneborgs hus har kommit ut till försäljning. Foto: PRIVAT
Utgångspriset på fastigheten är 595 000 kronor – Trenneborg själv gav 950 000 för snart tio år sedan. Foto: JENS CHRISTIAN
Hans hemmabygda, ljudisolerade bunker ingår i affären. Foto: JENS CHRISTIAN
Den tillfångatagna kvinnan – som kallar sig "Isabel Eriksson" – skrev en bok om sitt trauma. Foto: ARKIV

Nu görs ett nytt försök att sälja "bunkerläkaren" Martin Trenneborgs villa i skånska Knislinge. Bunkern där han skulle hålla Isabel Eriksson som sexslav ingår i priset.

– Finns det verkligen ett allmänintresse så här långt efteråt? frågar mäklaren Björn Persson när Kristianstadbladet avslöjar vad som är på gång.

Priset är nästan en halvering av vad Trenneborg själv gav en gång.

Huset utanför Knislinge har varit ute på marknaden tidigare men försäljningen har stoppats av att den byggnad som skulle användas som fängelse har varit avspärrad.

Det är en ganska stor maskinhall som Martin Trenneborg, 40, själv byggt om till en ljudisolerad bunker.

Den har hållits avspärrad i flera år eftersom ytterligare ett misstänkt människorov har utretts.

Men nu skriver Kristianstadsbladet att den andra brottsutredningen lades ner den 20 april i år och att hela fastigheten nu kommit ut på marknaden.

Nästan halva priset

Priset är 595 000 kronor – för en fastighet som Trenneborg köpte för 950 000 kronor för snart tio år sedan och som han även renoverat.

Mäklaren Björn Persson på Fastighetsbyrån säger till tidningen att annonsen lades ut i söndags kväll och att ingen ännu hunnit höra av sig.

Annonsen nämner inte med ett ord vad som hänt på gården.

– Vi känner förstås till historien bakom, men finns det verkligen ett allmänintresse så här långt efteråt? frågar Björn Persson Kristianstadsbladet

Vill ha nöjda kunder

– Vi lägger inte fokus på det utan på att få en så hög kundnöjdhet som möjligt för säljare, köpare och spekulanter.

I september 2015 sövde Martin Trenneborg ner Isabel Eriksson i Stockholm med chokladdoppade jordgubbar och juice som innehöll ett narkotiskt sömnmedel.

Kvinnan hölls fortsatt medvetslös med hjälp av en pump som doserade sömnmedlet medan han förde henne till bunkern han byggt på sin gård i Skåne.

Han hade till och med skaffat gummimasker för att dölja bådas identitet tills de hunnit till gömstället.

Hållas kvar i åratal

Där hotade han henne med pistol och tvingade henne att skriva under ett kontrakt som bland annat stipulerade att hon skulle ha oskyddat sex med sin fångvaktare. 

Han hotade med att hon skulle hållas kvar i åratal.

Efter åtta dygn släppte han dock ut Isabel Eriksson ur bunkern eftersom han insett att hon var efterlyst. Han körde henne till polisen i Stockholm och ville att hon skulle intyga att hon mådde bra.

Men hon bröt ihop och berättade för en polis vad som hänt.

Tio år blev åtta

Trenneborg dömdes först till tio års fängelse men straffet minskades till åtta år av Svea hovrätt som hänvisade till att han lider av en psykisk störning.

Martin Trenneborgs advokat Maria Schaub har tidigare sagt att skälet till försäljningen varit att läkaren inte behöver någon fastighet i det aktuella området under de närmaste åren. 

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!