Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Gör inte comeback i tv: ”De har valt en annan”

Här är söndagens största nyheter i Expressen TV
Foto: CHRISTER WAHLGREN

Det populära tv-programmet ”Bytt är bytt” ska spelas in i sommar igen.

Förra sommaren blev den folkkäre antikvitetsexperten Karin Laserow stoppad från sin medverkan. Och någon comeback i sommar blir det inte.

– Jag har att pyssla med ändå ska du veta, säger Karin Laserow.

Karin Laserow blev antikexpert med hela svenska folket efter sin tv-debut för sex år sedan i TV4:s Bytt är bytt. Inte minst skapade hon en och annan rubrik i det första avsnittet, när hon nästan hade sönder en cello värd drygt 500 000 kronor.

Hon hann med att medverka i programmet i sex säsonger och har bland annat vunnit Kvällspostens pris som ”Årets Skåning” år 2017.

Men Karin Laserow stoppades från att medverka under förra årets inspelning. TV4 meddelade då att covid-19-pandemin stoppar 70-åriga Karin Laserow från en fortsättning i tv-succén. Hennes ersättare blev Li Pamp.

Karin Laserow tog emot utmärkelsen Årets skåning för fyra år sedan.
Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG

Svenska folket blir även utan Karin Laserow i nästkommande säsong. Inspelningen startar i sommar och Karin Laserow har inte blivit tillfrågad att medverka.

– Nej, där har de valt en annan. Det kan vara av säkerhetsskäl eller av planering. Vad vet jag. Men där har man valt en annan väg.

Hur känns det?

– Det är helt okej. Jag gjorde 6 säsonger och det var ju rätt så bra resultat. Så det får man ju vara nöjd med när man gör sin tv-debut vid 64-års ålder.

Kan du inte ändå känna en bitterhet?

– Nej, jag är inte den typen. Det finns ett bra ordspråk som jag brukar använda när jag pratar om mina egon. ”Får du en citron i näven, så får man göra lemonad av den”.

– Men lite så är det. Livet är vad du gör det till, jag har att pyssla med ändå ska du veta, fortsätter hon

Livet efter vaccineringen

Karin Laserow har nyligen blivit vaccinerad. Hon ser redan nu fram emot en massa saker som hon inte fått göra under pandemin.

– Jag vill träffa de människorna som jag inte kunnat träffa. Jag vill ha lite kalas och bjudningar. Jag vill träffa folk, jag vill resa, jag vill bo på hotell och jag vill äta på restaurang. Jag vill leva livet och känna mig fri och inte känna mig så bunden vid att livet flåsar mig i nacken. 

Vad ska du pyssla med nu när du inte ska göra tv? 

– Oh det kan jag inte berätta nu. Det har inte med tv att göra, men så klart handlar det om inredning. 

Karin Laserow säger att pandemin inte slagit hårt mot henne och dotterns antikvitetsfirma som hon har i bland annat New York. Hon menar dessutom att intresset för antikviteter har letat sig ner i åldrarna.

– Jag tror allt har ökat när det kommer till heminredning och kultur och så vidare. Jag blir jäkligt glad om den unga publiken kan fatta vilket kulturutbud vi har i Sverige. 

Öppnar upp för comeback

Johan Janrell är producent för Bytt är bytt. Han skriver i ett mejl att Karins medverkan har varit avgörande för att Bytt är bytt har blivit den programsuccé det är. 

– Förra säsongen tvingades vi ändå göra programmet utan henne på grund av covid-19-restriktioner och jag är jätteglad över att Li Pamp kunde ställa upp med kort varsel. 

– Li har visat sig vara en riktig stjärna, och även om vi tycker att det är supertråkigt att inte Karin är med i programmet längre, så är vi samtidigt oerhört taggade över att få fortsätta jobba med Li som vår antikexpert.

Men Johan Janrell öppnar upp för att det inte var sista gången vi sett Karin Laserow i tv-rutan. 

– Hur och var Karin Laserow dyker upp härnäst är helt upp till henne att berätta, men när jag pratade med henne senast så hade hon redan flera spännande projekt på gång, skriver Johan Janrell. 

TV: Glömmer stänga av mikrofonen – kallar ledamot för ”idiot”

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!