Glasskiosk utsatt för brutalt rån

Publicerad

En glasskiosk på Badhusgatan i Landskrona blev vid 16-tiden utsatt för ett rån.

En 13-årig pojke var en av förövarna. Han blev infångad på platsen, enligt polisen.

Larmet om rånet inkom till polisen klockan 16.11. Enligt inledande uppgifter ska det ha varit tre personer som utförde rånet.

– Bytet ska ha blivit pengar och läsk, säger Calle Persson vid polisens ledningscentral.

Den 13-årige pojken är identifierad och kontakt kommer att tas med sociala myndigheter. De två andra rånarna var vid 17-tiden fortfarande på fri fot. Deras identitet är oklar för tillfället.

Det är i nuläget inte känt i detalj hur rånet gick till och vilket eventuellt våld som använts. Men eftersom händelsen inledningsvis rubriceras som rån tyder gärningen på att det förekommit hot om visst våld. 

Polisen arbetar på platsen och har enligt uppgifter till Kvällsposten satt in hundpatruller i sökandet efter de flyende rånarna.

 

Texten uppdateras

Lars-Olof Strömberg
Lars-Olof Strömberg

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag