Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Glädjebeskedet: Polishunden Django är tillbaka på jobbet

Foto: POLISEN NORDVÄSTRA SKÅNE

Polishunden Django knivhöggs i bröstet och skadades svårt under en insats i juli i år.

På fredagen kom den glada nyheten att Django åter är tillbaka på jobbet efter en tids vila.

”Django är redo för att ge sig ut bland nya och gamla ljusskygga personer i vårt samhälle”, skriver polisen på Instagram.

Det var under ett ingripande i juli mot en gärningsman i Landskrona som polishunden Django attackerade av en knivbeväpnad man. Kniven tog i bröstet, men lyckligtvis träffade den ett revben och skadade därför inga organ eller artärer, skriver Helsingborgspolisen på sin Instagram. Gärningsmannen sköts i benet av polisen. 

Även om Django haft tur blev han var svårt skadad i knivattacken. Han opererades tre gånger och har fått vila upp sig i hemmet tillsammans med sin hundförare. 

Django blev svårt skadad och opererades tre gånger.Foto: POLISEN NORDVÄSTRA SKÅNE

– Min hund tappade mycket blod under ilfarten till Djursjukhuset och svävade mellan liv och död under några timmar tills veterinärerna kunde stabilisera läget, har den anonyme hundföraren tidigare berättat på polisens Facebooksida.

Fram tills nu har det varit ovisst om polishunden skulle kunna gå tillbaka till jobbet. 

Polishunden Django tillbaka på jobbet

Under veckan har Django fått göra tester på jobbet för att säkerställa att han inte led av några men och att hans mentala förmågor var intakta. 

”Efter att fått vila upp sig med sin förare fram tills nu och läka i hemmets lugna vrå så testades Django under veckan av våra instruktörer för att fastställa att Django inte led av några kvarstående mentala hinder”, skriver poliserna på sin Instagram.

Till polisens stora glädje visade testerna att Django var helt återställd.

”Till allas vår stora glädje så kunde konstateras att Django är född till den polisiära tjänstehund han fortfarande är och att han nu åter är redo för att ge sig ut bland nya och gamla ljusskygga personer i vårt samhälle.”

https://www.instagram.com/p/BnI9SaFlxhp/?utm_source=ig_share_sheet&igshid=134akhrhsvqoe

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!