Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Glädjebeskedet: Marys kamp mot mobbning ger resultat

Foto: Danska Kungahusets Instagram
Foto: Mary Fondens Instagram
Kronprinsessan Mary och familjen hemestrade sommaren 2020.
Foto: Franne Voigt/Danska kungahuset

Danska kronprinsessan Mary brinner för att barn ska må bra.

I fredags fick hon äntligen vara med på ett fysiskt möte för att uppdateras kring hennes projekt för att minska mobbning i skolor.

Resultatet var glädjande: En skola Tårnby har redan infört det och flera andra är på väg.

I fredags hade kronprinsessan Mary ett möte med Mary Fonden. Det var väldigt god stämning när prinsessan Mary och mötesdeltagarna pratade om projektet ”Skolestyrken” som ska öka trivseln och förebygga mobbning bland eleverna.

Enligt Billedbladet blir nu Skelgårdsskolen i Tårnby är den första skolan i landet som inför projektet.

– Vi hade redan mycket fokus på välbefinnande, men vi saknade verktyg. Skolstyrkan har gett oss konkreta verktyg, effektiva processer och ett gemensamt språk som hjälper oss att lyfta välbefinnandet och hantera mobbningens utmaningar som vi - likt alla skolor - har, sa vice rektor Henrik A Bunde från Skelgårdsskolen i Tårnby på mötet enligt Billedbladet.

Marys kamp

Tre organisationer, Mary Fonden, Børns Vilkår och Rädda Barnen, har tillsammans arbetat fram projektet i samarbete med kronprinsessan.

Projektet lanserades under hösten 2020. Vid mötet i fredags sa skolpersonal på skolan i Tårnby att arbetet med att införa projektet Skolestyrken går bra.

Nu är tolv skolor i full färd med att införa kronprinsessans projekt och ytterligare tio skolor planerar att påbörja arbetet senare i år.

Av bilder som publicerats på danska kungahusets hemsida och Mary Fonden står det klart: kronprinsessan Mary tog emot detta som ett stort glädjebesked.

Kvällsposten har tidigare rapporterat om kronprinsessan Marys engagemang i att öka bans välbefinnande.

Hon har bland annat lanserat ”Antibulli Svømning”, vilket betyder ungefär ”antimobbning- simning”. Projektet testades 2019, med gott resultat. Nu finns det i alla simklubbar i landet.

 – Redan 2012 startade vi en undersökning för att ta reda på hur barn egentligen har det när de går till sina fritidsaktiviteter. Dessvärre upptäckte vi att vart åttonde barn slutar sina aktiviteter på grund av mobbning. Det är en väldigt tråkig siffra och det vill vi verkligen göra något åt, har Mary tidigare berättat, enligt den danska tidningen Her & Nu

TV: 25 av Marys klänningar på 50 sekunder – vilken är din favorit?

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!