Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Glada överraskningen till vårdpersonalen

Professorn om corona: Det är oroväckande
Sjukvårdspersonal i Skåne får en julbonus.
Foto: JOHAN NILSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Region Skåne satsar 170 miljoner på personalen.
Foto: JOHAN NILSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN

Region Skåne satsar 170 miljoner på att stötta personalen – och för att tacka dem för deras hårda arbete under pandemin. 

Alla anställda får en julbonus på 3000 kronor var. 

– Våra medarbetares insatser är mycket viktiga, säger Gilbert Tribo (L), ordförande i hälso- och sjukvårdsnämnden i Skåne.


Den här artikeln går att kommentera. När du har läst får du gärna dela med dig av dina tankar längst ner.

Trots hårda restriktioner i Skåne vårdas många på sjukhus och trycket på vårdpersonalen är högt. 

I nuläget vårdas 29 på intensiven, vilket är en tangering av den högsta siffran för intensiven hittills.  

– Skåne ligger alldeles för högt i förhållande till andra regioner som Stockholm och Västra Götaland när det gäller antalet patienter som vårdas på sjukhus, sade Pia Lundbom, hälso- och sjukvårdsdirektör i Region Skåne under torsdagen. 

3000 kronor var 

Personalen har jobbat under ovanliga omständigheter länge. Nu vill regionen belöna dem genom en generös julgåva. 

– Vi vill genom en bonus tacka alla som slitit, ofta med långa arbetspass under lager av skyddsutrustning. Alla som på andra sätt bidragit till att hålla hela Region Skånes verksamhet i gång, säger Carl Johan Sonesson (M), ordförande i regionstyrelsen i Skåne, i ett pressmeddelande. 

Alla som jobbar heltid eller nästan heltid får 3 000 kronor i bonus, utöver den extra julgåva som redan fattats beslut om. För de med lägre tjänstgöring finns reducerade bonusbelopp. Totalt kostar det region Skåne 170 miljoner kronor. 

– 2020 har varit ett förfärligt år, alla anställda i Region Skåne har påverkats på ett eller annat sätt och kampen mot pandemin och dess efterverkningar fortsätter, säger Annette Linander (C), 1. v. ordförande i regionstyrelsen i Skåne. 

TV: Här hälsar barnen på tomten – i en stor plastkula

Ålborg zoo har hittat en coronasäker lösning för jultomten

KOMMENTERA ARTIKELN

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Expressen möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till expressen.se. Expressen granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Läs mer om kommentering här.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!