Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Gillrad fälla satte stopp för stölder av trisslotter

Här är de vanligaste brotten i Sydsverige
Mannen hade över 4 000 skrapade trisslotter hemma.Foto: Skärmdump / TV4

Efter att en fälla gillrats i en spelbutik i Kalmar hittades mer än 4 000 skrapade trisslotter hemma hos en man. Nu döms han för stöld till villkorlig dom och ska betala 328 000 kronor i skadestånd till butiken.

Enligt domen ska mannen också gå i behandling för spelmissbruk.

Han hade tidigare varit praktikant i spelbutiken och var väl insatt i hur lotthanteringen fungerade. Han var där ofta och fick ibland utföra tjänster. När butiksägaren fattat misstankar om att han stal blev han ombedd att hämta en dammsugare bakom disken. Efteråt saknades lotter och polis som kallades till butiken hittade 100 lotter i mannens ficka.

Mannen har nekat till brott – lotterna som hittades i hans ficka hade han råkat stoppa på sig, säger han, och de lotter som hittades i hans hem hävdar han att han vunnit när han spelat poker.

Mannen var åtalad för grov stöld, men tingsrätten anser att det var ett brott av normalgraden, enligt Barometern och SVT Nyheter Småland.