Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Giftiga ämnen upptäckta på förskola – barnen hålls inne

Möllebackens förskola i Karlshamn.Foto: Leila Rudelius/Karlshamn kommun

Nytagna prover visar på föroreningar i marken på Möllebackens förskola i Karlshamn.

Gräsytor har spärrats av och barnen hålls inomhus till dess att man hittat en annan tillfällig lokal.

I samband med ett detaljplanearbete av Möllebackens förskola gjordes en miljö- och geoteknisk undersökning av området i slutet av förra året. 

Då gav det inget utslag – men nya prover visar nu förhöjda nivåer av ämnen så som PAH, bly, barium och kvicksilver i vissa delar av förskolans mark.

När resultatet kom under måndagen spärrades gräs- och grusytorna runt förskolan av ”för att ta det säkra före det osäkra”, skriver kommunen i ett pressmeddelande. Nu ska även luften inomhus testas och kommunen letar efter alternativa lokaler där barn och personal kan vistas under tiden.

– Förskolan kommer även fortsättningsvis att hålla barnen borta från förskolans gräsytor och vidta försiktighetsåtgärder fram till dess att alternativa lokaler har hittats, säger Torsten Berg, chef för förskoleverksamheten i Karlshamns kommun, i pressmeddelandet.

TV: Se omtalade våldsfilmen från Malmö – kvinna attackeras

Här är omtalade våldsfilmen från Malmö

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!