Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Gick till polisen – för att klaga på knarket

Mannen kom in på polishuset i Växjö för att klaga på knarket.
Foto: Carl Carlert
Mannen ville enligt polisen anmäla att han köpt knark av dålig kvalitet. Bilden är tagen vid ett tidigare tillfälle.
Scott Goodwin, även kallad "Facebookpolisen" skrev på lördagskvällen ett inlägg på Kronobergspolisens Facebooksida om en kille som kom in till polisstationen för att anmäla att han köpt dåligt knark.
Foto: Mats Samuelsson
Facebookinlägget hade delats över tusen gånger på lördagskvällen.

Polisstationen i Växjö fick i dag besök av en kille som uppträdde stökigt. Enligt polisen ville han anmäla att han var missnöjd med ett parti knark han hade köpt.

Polisen Scott Goodwin skrev om händelsen på polisens Facebooksida och inlägget har delats över tusen gånger.

Scott Goodwin och hans kolleger var ute och patrullerade när de fick anrop om att en kille uppträdde stökigt i polishusets reception. Patrullen begav sig dit, men då hade personen i fråga redan gett sig av.

– Då ropade vi på en patrull som redan varit där och de hade hört att han kommit dit för att han hade köpt dåligt knark och ville klaga, men att han sedan stuckit, säger Scott Goodwin.

Aldrig hänt tidigare

Han har själv aldrig upplevt något liknande.

– Under mina 20 år som polis har det aldrig hänt förut att någon kommit fram och velat reklamera sitt knark.

Scott Goodwin tyckte därför att det inträffade var värt en statusuppdatering på polisens Facebooksida:

"Idag kom en kille till polisstation för att anmäla någonting och enligt uppgiften var han lite stökig. En patrull skickades till receptionen för att kontrollera killen, men han hade försvunnit innan patrullen kom fram. Sedan fick vi höra att han var missnöjd med kvalitén på narkotika som han hade köpt och vill anmäla det till polisen men ångrade sig i sista minuten."

"Crazy Casablanca"

På Facebook skriver Scott Goodwin också i skämtsamma ordalag om vad han tycker att man ska göra om man är missnöjd med sitt narkotikainköp.

"Har du någon gång varit missnöjd med ditt narkotika-inköp? Har du någon gång betalat för Crazy Casablanca men fick i stället Göstas Gödsel? Oroa dig inte. Ring till polisens knarkreklamationshotline på 11414 och berätta det för oss. Vi kan ta produkten du har kvar i beslag och även testa ditt urin för att kolla på styrkan och kvalitén."

Seriöst budskap

Scott Goddwin säger att inlägget har ett seriöst budskap – den skämtsamma tonen till trots.

– Den första delen är ren fakta där jag inte tar ställning till något. Sedan är det klart att om folk vill lämna sitt knark och berätta vem de köpt det ifrån vill vi gärna att de gör det. Men jag tänkte att jag skriver det på ett roligt sätt så att folk delar inlägget., jag vill inte skriva tråkiga polisnotiser på Facebook.

Viss kritik

Inlägget har vid 20.30-tiden på lördagskvällen delats över tusen gånger. De flesta av kommentarerna på Facebook är positiva, men det finns också de som menar att Scott Goodwin driver med utsatta människor.

– Det finns folk som säger att jag kränker den här personen. Men vi vet inte ens vem det är och kränker inte honom. Ingenting i den andra delen av inlägget handlar om den killen, men varje gång jag skriver om narkotika kommer de narkotikaliberala fram och vill hitta fel i det jag skriver så att det kan anklaga polisen för något.