Misshandeln skedde inför ögonen på en rad vittnen utanför Ica Malmborgs. Slagen ska ha varit så kraftfulla att både påsen och ölburkar gått sönder och under misshandeln ska mannen ha sagt "det här är mitt land, du ska inte vara här", enligt Rouzbeh Valizadeh. Foto: Läsarbild/Rouzbeh ValizadehMisshandeln skedde inför ögonen på en rad vittnen utanför Ica Malmborgs. Slagen ska ha varit så kraftfulla att både påsen och ölburkar gått sönder och under misshandeln ska mannen ha sagt "det här är mitt land, du ska inte vara här", enligt Rouzbeh Valizadeh. Foto: Läsarbild/Rouzbeh Valizadeh
Misshandeln skedde inför ögonen på en rad vittnen utanför Ica Malmborgs. Slagen ska ha varit så kraftfulla att både påsen och ölburkar gått sönder och under misshandeln ska mannen ha sagt "det här är mitt land, du ska inte vara här", enligt Rouzbeh Valizadeh. Foto: Läsarbild/Rouzbeh Valizadeh
"Jag var lite på distans men jag sprang fram och vrålade "vad fan håller du på med? Sluta!". Han slutade och började i stället hota mig och frågade om han skulle ta fram sin pistol och skjuta mig", säger vittnet Rouzbeh Valizadeh. Foto: Privat"Jag var lite på distans men jag sprang fram och vrålade "vad fan håller du på med? Sluta!". Han slutade och började i stället hota mig och frågade om han skulle ta fram sin pistol och skjuta mig", säger vittnet Rouzbeh Valizadeh. Foto: Privat
"Jag var lite på distans men jag sprang fram och vrålade "vad fan håller du på med? Sluta!". Han slutade och började i stället hota mig och frågade om han skulle ta fram sin pistol och skjuta mig", säger vittnet Rouzbeh Valizadeh. Foto: Privat

Gick till attack – slog tiggare med ölburkar

Publicerad

En man gick till angrepp mot en tiggare och slog honom flera gånger i ansiktet med en påse fylld med ölburkar.

Samtidigt ska han ha skanderat "Det här är mitt land, du ska inte vara här".

Vittnet Rouzbeh Valizadeh och den misshandlade tiggaren följde efter gärningsmannen i en kvart till polisen var på plats.

Rouzbeh Valizadeh hade precis avslutat en fika tillsammans med en vän i Limhamn vid 13-tiden på fredagen när han bevittnade misshandeln.

– Helt plötsligt går det fram en äldre man i 55-60-årsåldern. Han har en påse full med fulla ölburkar som han svingar i huvudet tre gånger på den här sittande tiggaren, säger Rouzbeh Valizadeh.

Misshandeln skedde inför ögonen på en rad vittnen utanför Ica Malmborgs. Slagen ska ha varit så kraftfulla att både påsen och ölburkar gått sönder och under misshandeln ska mannen ha sagt "det här är mitt land, du ska inte vara här", enligt Rouzbeh Valizadeh.

Han beskriver händelsen som ett helt oprovocerat överfall.

– Jag var lite på distans men jag sprang fram och vrålade "vad fan håller du på med? Sluta!". Han slutade och började i stället hota mig och frågade om han skulle ta fram sin pistol och skjuta mig, säger han.

Följde efter gärningsman

Kort därefter började mannen gå bort från platsen.

– Jag frågade tiggaren hur det var fatt men han kunde inte svenska eller engelska. Han var helt knallröd i halva ansiktet, säger Rouzbeh Valizadeh.

Rouzbeh Valizadeh ringde polis och fick direktiv om att inte släppa gärningsmannen ur sikte förrän en polispatrull hade anlänt. Han slog följe med den misshandlade mannen och de båda följde efter gärningsmannen i en kvart innan polis anlände.

– Efter en lång stund så tar de honom. Polisen tackade och sa att jag kunde gå därifrån. Några timmar senare ringde jag och polisanmälde mannen för hot också, säger Rouzbeh Valizadeh.

Två misshandelsfall samma dag

Lars Förstell är informatör på Skånepolisens ledningscentral och bekräftar att polisen har en händelserapport av ärendet. Dock sträcker den sig inte längre än att polispatrullen fått kontakt med Rouzbeh Valizadeh och identifierat den misstänkte gärningsmannen. Expressen har sökt Malmöpolisens inre befäl för ytterligare information.

Under fredagen blev 17-årige Victor Kalderar misshandlad i Umeå när han tiggde utanför Systembolaget, som Expressen.se tidigare rapporterat om. I det fallet greps en 19-årig man som senare anhölls.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag