Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Gick till attack – slog tiggare med ölburkar

Misshandeln skedde inför ögonen på en rad vittnen utanför Ica Malmborgs. Slagen ska ha varit så kraftfulla att både påsen och ölburkar gått sönder och under misshandeln ska mannen ha sagt "det här är mitt land, du ska inte vara här", enligt Rouzbeh Valizadeh. Foto: Läsarbild/Rouzbeh Valizadeh
"Jag var lite på distans men jag sprang fram och vrålade "vad fan håller du på med? Sluta!". Han slutade och började i stället hota mig och frågade om han skulle ta fram sin pistol och skjuta mig", säger vittnet Rouzbeh Valizadeh. Foto: Privat

En man gick till angrepp mot en tiggare och slog honom flera gånger i ansiktet med en påse fylld med ölburkar.

Samtidigt ska han ha skanderat "Det här är mitt land, du ska inte vara här".

Vittnet Rouzbeh Valizadeh och den misshandlade tiggaren följde efter gärningsmannen i en kvart till polisen var på plats.

Rouzbeh Valizadeh hade precis avslutat en fika tillsammans med en vän i Limhamn vid 13-tiden på fredagen när han bevittnade misshandeln.

– Helt plötsligt går det fram en äldre man i 55-60-årsåldern. Han har en påse full med fulla ölburkar som han svingar i huvudet tre gånger på den här sittande tiggaren, säger Rouzbeh Valizadeh.

Misshandeln skedde inför ögonen på en rad vittnen utanför Ica Malmborgs. Slagen ska ha varit så kraftfulla att både påsen och ölburkar gått sönder och under misshandeln ska mannen ha sagt "det här är mitt land, du ska inte vara här", enligt Rouzbeh Valizadeh.

Han beskriver händelsen som ett helt oprovocerat överfall.

– Jag var lite på distans men jag sprang fram och vrålade "vad fan håller du på med? Sluta!". Han slutade och började i stället hota mig och frågade om han skulle ta fram sin pistol och skjuta mig, säger han.

Följde efter gärningsman

Kort därefter började mannen gå bort från platsen.

– Jag frågade tiggaren hur det var fatt men han kunde inte svenska eller engelska. Han var helt knallröd i halva ansiktet, säger Rouzbeh Valizadeh.

Rouzbeh Valizadeh ringde polis och fick direktiv om att inte släppa gärningsmannen ur sikte förrän en polispatrull hade anlänt. Han slog följe med den misshandlade mannen och de båda följde efter gärningsmannen i en kvart innan polis anlände.

– Efter en lång stund så tar de honom. Polisen tackade och sa att jag kunde gå därifrån. Några timmar senare ringde jag och polisanmälde mannen för hot också, säger Rouzbeh Valizadeh.

Två misshandelsfall samma dag

Lars Förstell är informatör på Skånepolisens ledningscentral och bekräftar att polisen har en händelserapport av ärendet. Dock sträcker den sig inte längre än att polispatrullen fått kontakt med Rouzbeh Valizadeh och identifierat den misstänkte gärningsmannen. Expressen har sökt Malmöpolisens inre befäl för ytterligare information.

Under fredagen blev 17-årige Victor Kalderar misshandlad i Umeå när han tiggde utanför Systembolaget, som Expressen.se tidigare rapporterat om. I det fallet greps en 19-årig man som senare anhölls.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!