Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Gessle: "Konserterna är i princip slutsålda"

Per Gessle gör sig redo för Gyllene Tiders fjärde återförening.
Foto: Niklas Henrikczon

En halv miljon såg Gyllene Tiders 25-årsjubileum sommaren 2004.

Nio år senare säljer den svenska popinstitutionen fortfarande biljetter som ingen annan.

- Flera av konserterna är redan i princip utsålda och runt påsk gör vi vissa justeringar, avslöjar bandledaren Per Gessle.

Per Gessle, 54, ursäktar sig med att han är lite trött.

- Vi ägnade oss lite åt dåligheter i går men det var inget som inte lite formel 1 på tv kunde rätta till.

Det var 16 januari i år som Gyllene Tider gick ut i Halmstadposten och berättade om återföreningen. Den fjärde i ordningen. Och förmodligen inte den sista trots skivtiteln ”Dags att tänka på refrängen” (release 24 april).

- Man är inte femtio längre, som vi brukar säga. Det vill säga, man blir inte yngre. Men det skulle förvåna mig om vi inte göra det igen även efter den här gången. Precis som Roxette också kommer att komma tillbaka, menar Gessle.

I dag kommer singeln ”Man blir yr”.

- Det är en raket. Typisk Gyllenelåt. Kul text. Men det var oerhört svårt att välja singel. Titelspåret är också oerhört starkt. Och det finns en låt om Anders och Mickes första band som också är bra.

Du har skrivit alla plattans låtar själv. Är det svårare i dag att få till det?

- Nej det tycker jag inte. Eller det är alltid svårt. Plattan är kort, 37 minuter. Det är nästan bara upptempolåtar. Bara en ballad som påminner lite om ”När alla vänner gått hem” som ”MP” (Mats Persson i Gyllene Tider) ville ha med.

Vad är hemligheten?

- Att inte krångla till det. Jag gör inte det. Och det ska heller inte vara överproducerat. Titta bara på Paul Simon. När han skulle bli seriös lät det bara konstigt.

- Däremot omger vi oss med duktigt folk.

Du hoppar mellan Roxette och Gyllene Tider och annat. Finns det någon plan?

- Nej. Det blir som det blir. Det var två jätteroliga år med Roxette som ingen hade förväntat sig. Och det startade av en tillfällighet när jag var ute i Europa på ”Party crasher”-turnén 2009. Det var den som sen ledde till Roxetteturnén.

Hur går biljettförsäljningen för GT-turnén?

- Trots att den startat så tidigt och folk inte hunnit planera sommaren är flera av konserterna i princip utsålda. Det ser ut att kunna bli runt 10000 besökare per gig vilket är lagom. Mer på en del ställen.

Är du nöjd?

- Ja. Det här är en jätteturné. Man vet ju inte hur det funkar i dag. Med radio och sånt. Känns som att jag nästan inte har nån koll alls längre.

Per är fixstjärnan i bandet men, Anders, hur mycket band är ni?

- Det är ett väldigt demokratiskt band. Men framför allt har vi roligt ihop. När vi spelade in ute på landet i Skåne fick vi klämma in oss i små rum. Det var som att förflyttas bakåt i tiden. Det var som en klassfest när den är som roligast.

Håller ni sams?

- Vi har bara jävligt skojigt. En bra klass. Och vi har så mycket att prata om. Allt från Tunnelborrning (”MP”) till världsturné med Roxette (Per).

Per, du ser oförskämt ung ut på nya bilderna? Var heter mirakelkuren?

- Yeah, med smicker kommer man långt! Tack! Om det ser ut så beror det nog på att jag mår ganska bra! Gör man det så brukar det synas!

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!