Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Gert sparade lotterna – vann miljonbelopp

Gert från Växjö vann 1,8 miljoner på sin lott – men han väntade i det längsta med att skarapa.
Foto: Svenska Spel
Foto: Skärmdump / TV4

Gert från Växjö köper regelbundet trisslotter – men har alltid egenheten att spara lotterna för att skrapa alla på en gång.

Den här gången låg 32 stycken och väntade på Gert – på den sista lotten visade det sig att det väntade 1,8 miljoner kronor på honom. 

– Nu ska jag köpa hund och resa till Brasilien, säger han.

Gert drog hem lyckovinsten i TV4:s morgonstudio på lördagen. Den lycklige vinnaren var något omtumlad efteråt.

Smålänningen pendlar i jobbet och har som vana att alltid köpa fyra trisslotter när han stannar för att tanka och sträcka på benen.

Den här gången befann han sig på resa i Umeå.

Sin vana trogen gjorde han på samma sätt och väntade med att skrapa lotterna. I stället växte högen av lotter hemma i Växjö.

Till sist hade han fått ihop 32 stycken och först då började han skrapa.

Skrapade fram vinsten

På den allra sista doldes tre klöversymboler. I klartext betyder det att man reser till Stockholm och skrapar fram vinsten i direktsändning.

En gång tidigare hade Gert varit med om ungefär samma sak. Då skarpade han fram tre TV-apparater och vann han 50 000 kronor. Den här gången visste han inte vad han skulle tro.

– När jag berättade nyheten för min fru och dotter så trodde de att jag skojade. De är vana vid att jag skojar till det ibland så det tog tid innan de förstod att det var på riktigt, säger han till Svenska Spel.

På den ena lotten skrapade Gert fram att han vunnit 15 000 kronor i månaden. På den andra stod det klart att han får pengarna varje månad i tio år.

Totalt blir det 1,8 miljoner kronor. 

Reser till Brasilien

– För den förra vinsten valde jag att ta dykarcertifikat och uppgradera bilen, berättar han.

Nu lyfter Gert blickens mot hustruns födelseland Brasilien.

– Att få åka dit står högt på önskelistan. Och frågar man min fru så vill hon nog gärna köpa en till hundvalp för vinstpengarna, berättar den glade vinnaren direkt efter skrapet.

Gert är den femte personen från Växjö som fått skrapa Triss i TV4 Nyhetsmorgon i år. Småland har med sina 24 miljonvinster tagit hem flest vinster i Sverige 2021. Med Gerts vinst har över 175 miljoner kronor delats ut.

– Tala om tur att få skrapa Triss i tv för andra gången, det hör inte till vanligheten. Vad roligt också att Småland sticker ut i statistiken, säger Emmy Altemyr, vinnarkommunikatör på Svenska Spel Tur.

Lotten var inköpt på Circle K i Umeå.

FLER NYHETER: Hyllningen efter tårarna: ”De är så fina”

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!