Gasflaskor i brinnande byggnad: Explosionsrisk

Publicerad

En brand i en lastbilsverkstad i Jämjö, Karlskrona kommun, härjade, natten mot fredag.

Räddningstjänsten påbörjade rökdykning men fick avbryta, på grund av explosionsrisken.

– Vi avbröt ganska snabbt på grund av riskerna, det var gasflaskor i byggnaden, säger Rickard Thörn, brandmästare i Karlskrona.

Strax innan midnatt, natten mot fredag, larmades SOS om en brand i en lastbilsverkstad i Jämjö, Karlskrona kommun.

– Tre enheter larmades till platsen. När de kom fram såg de en kraftig rökutveckling och brand på platsen, säger Rickard Thörn, brandmästare i Karlskrona.

Räddningstjänsten fick sedan avbryta rökdykningen, på grund av explosionsrisk.

– Vi avbröt ganska snabbt på grund av riskerna, det var gasolflaskor i byggnaden. I stället påbörjade vi utvändig släckning och bevakning av branden, för att spridningen inomhus och utomhus inte skulle bli värre än vad den var.

– Gasflaskorna var placerade på ett sådant sätt att det utgjorde ett hot för oss, säger Rickard Thörn.

"Helt utbrända"

När branden hade lagt sig kunde räddningstjänsten plocka ut gasflaskorna ur lastbilsverkstaden.

– Branden bevakades och sedan svalnade den ned. Då gick man in för att plocka ut gasflaskorna. Byggnaden står kvar, men både huset och inventarier är helt utbrända.

Misstänker brott

Polisen ska spärra av området. I det begynnande skedet misstänker polisen brott.

– Vi ska dit och spärra av platsen så att ingen går in och förstör en eventuell brottsplats eller skadar sig själv. Än så länge vet vi inte hur branden har startat, men tills vi vet måste vi misstänka brott, säger Calle Persson, pressinformatör vid polisens regionledningscentral.

Relaterade ämnen
Elvira Lagerström Dyrssen
Elvira Lagerström Dyrssen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag