Polisen spärrade av en plats på Seved. Foto: MIKAEL NILSSON
Polisen spärrade av en plats på Seved. Foto: MIKAEL NILSSON

Polisinsats i Malmö – gångväg spärrades av

Publicerad

Malmöpolisen genomförde sent på torsdagskvällen en insats på Seved. 

Minst två personer omhändertogs.

– Vi kommer inte säga mer än att vi har haft ett utredningsärende där, säger Magnus Lefèvre, vakthavande befäl vid polisen i Region Syd.

Vid midnatt, natten mot fredag, var det ett stort polispådrag vid Seved. Flera polisbilar skickades till området runt McDonald's och en gångstig spärrades av. 

Enligt uppgifter till Kvällsposten omhändertog polisen minst två personer som fördes till polisstationen. En togs på Ystadvägen och den andra på Rasmusgatan.

– Jag kommer inte kommentera hur många som eventuellt är frihetsberövade i detta ärende. Det är en bedömning som vi kommer göra efter hand, beroende på vad vi kommer fram till, säger Magnus Lefèvre.

Han fortsätter:

– Det är ett känsligt ärende.

"Fler utredningsåtgärder kommer genomföras"

Vad ärendet gäller och vad polisen gör på platsen är okänt. Magnus Lefèvre säger att det är ett utredningsärende och att man i nuläget inte kommer att gå ut med mer information.

Det ska däremot inte vara någon fara för allmänheten i området.

– Det är ett pågående ärende och det är fler utredningsåtgärder som kommer genomföras och så länge det pågår kommer vi inte gå in på några detaljer.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag