Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Gängman begärs häktad för mord på öppen gata

En man sköts ihjäl och tre skottskadades den 25 september 2016 när män på mopeder sköt med automatvapen mot en Toyota. Foto: Fritz Schibli

En 20-årig gängman som tidigare dömts för en rad grova brott har begärts häktad för mordet och mordförsöken som inträffade i september för två år sedan på Censorsgatan i Malmö.

En vän till honom är sedan tidigare häktad i samma utredning. Båda har ingått i en knarkliga.

Den 20-årige mannen har suttit anhållen sedan den 5 november. I dag begärdes han häktad som misstänkt för ett mord och tre mordförsök samt framkallande för fara för annan.

Skottlossningen på Censorsgatan i Malmö den 25 september för två år sedan utfördes av några personer som kom körande på moped. 

KvP: Är ni på väg att lösa mordet?

– Arbetet pågår och går framåt med olika utredningsåtgärder, säger kammaråklagare Neela Frisell.

LÄS MER: 21-årig knarklangare begärs häktad för mord på öppen gata 

Männen misstänks ha skjutit med automatvapen mot en bil, en Toyota. En man avled av sina skottskador. Tre andra män i bilen fick skador.

Barnfamiljer nära träffas

Skottlossningen inträffade samtidigt som barnfamiljer satt ute och grillade.

Den 14 augusti begärde Neela Frisell en 21-årig man häktad för samma brott. 21-åringen har tidigare dömts för bland annat grovt vapenbrott och narkotikabrott.

Den 20-årige man som nu begärs häktad är bekant med honom och är också välkänd av Malmöpolisen. Han dömdes så sent som i januari i år till två månaders fängelse för grovt olaga hot. Den sedan tidigare häktade 21-åringen dömdes samtidigt i samma mål till tre månaders fängelse.

21-åringen anhölls som misstänkt för mordet på Censorsgatan i samband med att han lämnade fängelset.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!