Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Gänget som fixar fukten

Här är grabbarna i byggfirman AJ Bygg & Entreprenad i Malmö som är beredda att gratis hjälpa Viola i Bromölla. Från höger Kristoffer Klingberg, Mikael Rinholt, Richard Rosen och Ole Rudolfsson.
Foto: Christer Wahlgren, faksimil KvP 25/9, Kenneth Larsson

BROMÖLLA. Folksam vägrar betala renoveringen av Viola Björks villa som fuktskadades efter en brand. Men när försäkringsbolaget sviker ställer det privata näringslivet upp. AJ Bygg & Entreprenad i Malmö åtar sig nu gratis att fixa till Violas villa i Bromölla!

- Vi läste om Violas sorgliga öde i gårdagens KvP, säger Kristoffer Klingberg på företaget.

 - Vi tycker det är för jävligt hur ett försäkringsbolag kan behandla gamla och sjuka människor på det här viset så därför har vi beslutat att i nästa vecka åka upp till Viola och titta på hennes hus.

 - Vi är specialister på markskydd så vi kan ordna till en bra dränering och även laga putsskadorna invändigt, påpekar Kristoffer.

 - Folk betalar pengar för sina försäkringar och när de sedan drabbas av något får de ingen ersättning, det är för dåligt.

 Viola och strokedrabbade maken Jans hus brann 2 oktober förra året. 

 I samband med branden, som startade i vardagsrummet, sprutade brandkåren in massor av vatten, så mycket att det stod två centimeter högt på golvet i källaren.

Betalade för huset

 Folksam har betalat renoveringen av huset men inte källarvåningen där paret Björk bland annat har en gillestuga. 

 Folksam menar att fuktskadorna i källaren inte har med branden att göra, trots att vatten bevisligen rann ner i samband med släckningen. 

 Resultatet har blivit puts som släppt och mögelskador på möbler och inredning.

 Branden har tagit hårt på Viola och inte minst strulet med försäkringsbolaget, så hårt att hon fått en hjärtinfarkt.

 När KvP i går ringde och berättade om AJ Bygg & Entreprenads gratiserbjudande att fixa till huset blir Viola först tyst i luren. 

 Sedan börjar hon gråta:

Svimfärdig

 - Fantastiskt att det finns så snälla människor, jag tror att jag svimmar. Det är underbart och det känns som om en stor sten lyfts från mitt hjärta, säger en rörd Viola Björk.

 Nästa vecka kommer AJ Bygg & Entreprenad att åka upp och titta på Violas hus och bestämma tid när arbetet kan utföras.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!