Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Gänget bakom Noma öppnar en ny krog

Krogen Noma i Köpenhamn är en av världens bästa restauranger. Men trots det är ekonomin inte den bästa. Nu öppnar gänget Noma en ny systerkrog som ska bli mindre formell. "Vi behöver intäkterna", säger ägaren René Redzepi till danska tidningen Politiken.
Foto: Dresling Jens

Gänget bakom stjärnkrogen Noma i Köpenhamn öppnar en ny krog.

Den nya systerkrogen, som ska ligga i samma kvarter som den förra, blir enligt ägaren René Redzepi mindre formell och mer folklig.

Anledningen till nyetableringen är att företaget behöver få in mer pengar, skriver Politiken.

Sedan tidigare finns redan planer på att flytta Noma från Strandgade 93 till ett område nära den ökända fristaden Christiania.

Den nya restaurangen, som ska ligga på Strandgade 108, ska enligt planerna öppna redan i maj nästa år.

Stjärnkock driver arbetet

Förberedelsen med stjärnkrögarens nya ställe är i full gång. Enligt René Redzepi ska kocken Kristian Baumann som tidigare jobbat både på Relae och på Noma driva arbetet på systerkrogen.

Noma räknas som en världens absolut bästa restauranger, men en sådan titel är uppenbarligen inte tillräckligt för att tjäna mycket pengar. Förra året hade Noma bara ett överskott på omkring 700 000 kronor.

I intervjun med Politiken förklarar René Redzepi varför han öppnar en ny krog.

– Noma i dag 40 kuvert som ska betala för alla anställda. När vi startade var det bara en av oss som hade barn. I dag har alla vi som var med från början minst två, tre barn. Man behöver mer pengar om man ska betala för en lägenhet för fyra och vill kunna åka på semester, säger han.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!