Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Gängbråk uppstod under TBL-inspelningen i Malmö

”Tunna blå linjen” producent Martin Persson tillsammans med skådespelarna Gizem Erdogan och Per Lasson.
Foto: Håkan Schüler/Anagram
Här är livsmedelsbutiken som fick ersätta platsen där riktiga slagsmålet skedde under inspelningen.
Foto: Håkan Schüler/Anagram

Mitt under inspelningen av SVT:s nya polisserie ”Tunna blå linjen” i Södra Sofielund i Malmö utbröt ett stort slagsmål mellan två rivaliserande grupper.

Plötsligt sprang en person förbi inspelningen med blod i ansiktet – och dagen efter blev en person skjuten på platsen.

– Det var väldigt obehagligt, vi fick evakuera helt och hållet, säger seriens producent Martin Persson.

I över 137 arbetsdagar pågick inspelningen av SVT:s nya serie ”Tunna blå linjen”. Under de allra flesta av dessa inspelningsdagar kunde skådespelarna och produktionsbolaget göra sitt jobb i lugn och ro. Men vissa dagar var situationen annorlunda.

Under sommaren 2019 spelades scenen som inleder tv-serien in. Scenen skildrar ett bråk mellan ungdomar som slåss i en livsmedelsbutik i södra Sofielund.

”Blod i ansiktet”

När filmteamet på eftermiddagen kom till platsen för att förbereda scenen satt en grupp män i närheten, något som Magasinet Filter var först med att berätta om.

– Det hade ingenting med oss att göra men det var någonting som kändes hotfullt. När vi hade kommit längre på kvällen och kommit i gång med att filma utbröt ett jättestort slagsmål där på gatan, det var så stort. Plötsligt kom någon springande med blod i ansiktet genom vår inspelning och så såg man en pistol, det eskalerade väldigt snabbt, säger producenten Martin Persson till Kvällsposten.

”Obehagligt”

Trots att filmteamet inte var måltavla var situationen så pass hotfull att inspelningen fick avbrytas. Alla skådespelare och arbetare fördes omedelbart i säkerhet.

Ingen av personerna som arbetade med filmen den dagen skadades.

– Det var väldigt obehagligt, vi fick evakuera helt och hållet. Polisen var då på plats men hade inte kontroll över läget. Tanken var att vi skulle dit och filma igen dagen efter men då bestämde jag på natten att vi inte kan fortsätta spela in där då det var så pass osäkert, säger Martin Persson.

Dagens efter slagsmålet inträffade en skottlossning i närheten av platsen.

– Det stod något om att det sköts mot en bil med ett barn och en man i, så det var rätt beslut att flytta från platsen, säger Martin Persson.

LÄS MER:

Känner du igen platserna i SVT:s nya serie? 

Kvällspostens Maria Rydhagen: ”Tack SVT för att ni gjorde denna”

I serien får du följa med i polisens vardag

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!