Efter veckor av vapenhot och misslyckade utpressningsförsök kapade gänget parets livsmedelsbutik. Foto: Colourbox/genrebildEfter veckor av vapenhot och misslyckade utpressningsförsök kapade gänget parets livsmedelsbutik. Foto: Colourbox/genrebild
Efter veckor av vapenhot och misslyckade utpressningsförsök kapade gänget parets livsmedelsbutik. Foto: Colourbox/genrebild
Fyra personer kunde gripas i butiken på torsdagskvällen. De ska vara unga män som är välkända av polisen. Foto: PEO MÖLLER / KVP/EXPRESSEN/GENREFyra personer kunde gripas i butiken på torsdagskvällen. De ska vara unga män som är välkända av polisen. Foto: PEO MÖLLER / KVP/EXPRESSEN/GENRE
Fyra personer kunde gripas i butiken på torsdagskvällen. De ska vara unga män som är välkända av polisen. Foto: PEO MÖLLER / KVP/EXPRESSEN/GENRE

Gäng kapade matbutiken – drev den i över ett dygn

Publicerad

Efter veckor av vapenhot och misslyckade utpressningsförsök kapade gänget parets livsmedelsbutik.

Gänget slängde ut personalen och höll butiken i över ett dygn innan polisen satte stopp för dem.

– Jag har varit här i Malmö länge, men aldrig varit med om något liknande, säger Mats Attin, stationsbefäl vid Malmöpolisen till Sydsvenskan.

Gänget hade i veckor trakasserat ägarna till en butik i centrala Malmö. Med vapenhot försökte gänget pressa paret på pengar, utan att paret gav med sig. Men efter att gänget besökt dem i deras hem flydde paret till vänner i Köpenhamn och lät bekanta sköta butiken.

I onsdags kom gänget tillbaka till butiken. 

– De gick in i butiken, och tog över den. Alltså, de slängde ut de som jobbade där och fortsatte att driva butiken och sälja varor. De kapade en livsmedelbutik, säger  Mats Attin, stationsbefäl vid Malmöpolisen.

Pågick i ett dygn

Eftersom de inte kom åt kassan tog de betalt via betalappen Swish. Först på torsdagen stoppade polisen gängets framfart.

– De hörde av sig och vi körde dit med några civila och mycket riktigt så fanns de här fyra där inne. Det är rena Jönsson-ligan. De har fyllt på varor från lagret, och vi har det på film. Det har pågått minst ett dygn.

Fyra personer kunde gripas i butiken på torsdagskvällen. De ska vara unga män som är välkända av polisen.

Relaterade ämnen
Karin Selåker Hangasmaa
Karin Selåker Hangasmaa

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag