Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Gäng i centrala Åstorp slogs med basebollträ

Flera polispatruller skickades till centrala Åstorp efter att polisen strax efter kl 13 fått larm om ett våldsamt gängbråk.Foto: Martin Eriksson / Topnews.se
Flera skadade har förts till akuten i Helsingborg efter ett gängbråk i centrala Åstorp vid 13-tiden.Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG

Strax efter kl 13 larmade boende i centrala Åstorp polisen om ett stort gängbråk. Polisen fick också uppgifter om gevärsliknande föremål. 

– Vi har inte hittat några vapen, säger Patric Fors vid polisens ledningscentral i Malmö.

Två personer fick uppsöka sjukhus.

Flera patruller skickades till Åstorp efter larmet och särskilt på grund av uppgiften om gevärsliknande föremål. När poliserna kom fram fanns personer kvar på platsen men bråket hade upphört. Poliserna letade omedelbart efter vapen i området.

– Vi hittade inga vapen och det finns inga uppgifter om att någon blivit skjuten, säger Patric Fors.

Medan patrullerna var i Åstorp kom nya uppgifter att två personer med skador anlänt till akuten i Helsingborg. De kördes dit av privatpersoner.

– Någon har skadat sitt ben. En har blött från huvudet, säger Patric Fors.

Ytterligare två personer ska ha fått skador men har inte uppsökt sjukhus.

Slogs med basebollträ

Ett vittne på platsen har berättat för Kvällsposten att en person som slogs hade ett basebollträ. Bråket ska ha börjat mellan två personer och sedan kom andra till platsen.

– Vi har inga konkreta uppgifter om varför bråket uppstått. Det är något som ska utredas. Ingen är gripen men sannolikt kommer flera anmälningar att göras, säger Patrik Fors.

Polisen hade under några timmar bevakning på sjukhuset. Vid sjukhuset genomfördes också husrannsakan i två personbilar men inga beslag gjordes.