Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Gäng försökte kasta ner Yusupha från bro

Flera personer samlades efter händelsen på bron över Hyllievångsvägen.

MALMÖ. 32-årige Yusupha Sallah berättar hur tio personer gav sig på honom och 18 månader gamle sonen Yunus.

– De sparkade på hans leksak och knuffade omkull honom. När jag böjde mig ner för att hjälpa honom slog de mig i nacken.

Tio minuters misshandel kulminerade med att de försökte slänga ner Yusupha Sallah från en bro – men han lyckades hålla sig fast.

Yusupha Sallah var på väg till en lekplats på Kroksbäcksområdet med sin son vid 19-tiden i söndags. Pojken lekte med sin färgglada leksak med ett hjul längst ut på en pinne. På gångbron fem meter ovanför Hyllievångsvägen mötte de en man och tre kvinnor som helt oprovocerat gick till attack.

– Bron är bred så det fanns plats att mötas. Men de kallade mig "din svarte jävel" och sådant, och sa att de skulle döda både mig och min son om vi inte försvann, säger Yusupha Sallah.

Slog på hans händer

– När jag hade fått slaget i nacken försökte jag slå tillbaka på mannen men kvinnorna tog tag i mina kläder och höll fast mig. Jag kom inte loss och kunde inte skydda mig när de slog. Min son satt på marken och grät och såg alltihop.

Ytterligare sex personer kom rusande och gav sig på pappan, slog och sparkade honom.  Yusupha Sallah säger att han har sett några av dem i området tidigare.

– Jag tappade medvetandet delvis men kände plötsligt hur de lyfte upp mig för att tippa mig över kanten på gångbron. Jag hann precis kvickna till så pass att jag fick tag i räcket på utsidan.

– Jag tackar Gud för att jag kunde hålla mig kvar för jag kunde ha dött om jag föll ner. De tog av skorna och slog på mina händer för att jag skulle släppa. Men de slutade när de hörde att polisen var på väg.

Kläderna var sönderrivna

Kraftigt blödande fördes Yusupha Sallah med ambulans till Skånes Universitetssjukhus. Flera tänder hade lossnat i överkäken, han hade ett jack i ögonbrynet och svullnader överallt i ansiktet. Knäna och armbågarna var fulla av skrubbsår.

– Mina kläder var sönderrivna och förstörda. Polisen har tagit hand om allt jag hade på mig för att säkra spår.

Han hölls kvar på sjukhus över natten men fick åka hem tidigt på måndagsmorgonen.

"Tänker inte hata någon"

Yusupha Sallah kommer ursprungligen från Gambia och har sonen Yunus tillsammans med 23-åriga danskan Sabina Frederiksen. De kom till Malmö förra hösten som så kallade "kärleksflyktingar" på grund av Danmarks regler för uppehållstillstånd.

– Vi har bara blivit vänligt bemötta i Sverige och trivs väldigt bra. Detta är det första negativa som har hänt, säger han.

– Jag tänker inte börja hata någon. Jag hoppas bara att de som slog mig får sitt straff och kanske lär sig något av det, säger Yusupha Sallah.