Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Gå med i gruppen: Prata om E6

E6 utanför Malmö.

Hur gör du för att undvika köer? 

Har du förslag på förbättringar för E6? 

Gå med i Kvällspostens Facebookgrupp, bjud in dina vänner och diskutera – det är dags att Sydsveriges motorväg blir belyst på allvar. 

E6 är Sydsveriges motorväg, en pulsåder genom västra Skåne, Halland och västra Sverige. 

Men hur väl fungerar egentligen motorvägen? 

På måndagen börjar Kvällspostens kampanj, som heter "I tid och vid liv", och som belyser de långa pendlingstiderna, de många köerna, olycksstatistiken och framtiden. 

Hur ska E6 göras bättre egentligen? 

Och vi vill att DU är med och diskuterar. 

Gå med i Facebookgruppen

I Facebookgruppen "I tid och vid liv", kan du själv dela med dig av dina erfarenheter, förslag och åsikter om E6. Hur ska framtiden se ut? 

Gå med själv, bjud in dina vänner och diskutera. Meningen är att alla ska hålla god ton, samt att förslagen sedan ska kunna rendera i artiklar i Kvällsposten. Kanske framförs de till makthavarna som får ta ställning. 

Kampanjen pågår hela veckan, och bakgrunden är att motorvägen stängs av på torsdag, den 11 oktober. 

Det är vid trafikplats Alnarp norr om Malmö som vägen stängs helt i båda riktningarna på kvällen. Trafiken leds då om till andra vägar – Trafikverket har meddelat att man ska räkna med köer och stora trafikstörningar under de två veckorna som vägen är avstängd. 

 

E6 stängs av – så påverkas du

E6 vid trafikplats Alnarp norr om Malmö stängs helt i båda riktningarna på kvällen den 11 oktober. Trafiken leds om till andra vägar – räkna med köer och stora trafikstörningar

För att kunna bygga ut järnvägen mellan Lund och Arlöv måste Trafikverket bygga om motorvägsbron för E6 över spåren vid trafikplats Alnarp norr om Malmö.

Från 11 oktober 2018 och under cirka två veckor är E6 avstängd helt i båda riktningarna mellan trafikplats Alnarp och trafikplats Kronetorp. 

Vägen stängs 20.00 på kvällen men framkomligheten kan vara begränsad tidigare eftersom mycket arbete kommer att behöva utföras inför avstängningen.

Trafikverket kommer även göra underhållsarbeten på E6 norr om trafikplats Alnarp veckorna innan avstängningen, vilket också kan påverka trafiken.

Motorvägsbron byggs om i två etapper. Den första etappen hösten 2018, den andra under perioden 2020-2022. Då kommer E6 att stängas av igen cirka två veckor.

 

Källa: Trafikverket

 

Chefredaktören: Därför startar vi kampanjen

Kvällspostens chefredaktör Magnus Ringman skriver själv om kampanjen på måndagen: ”Vi kallar kampanjen: Kom fram i tid – och var vid liv. Två, kan tyckas, självklara krav som ingen kan protestera emot. Men faktum kvarstår: majoriteten av pendlarna kommer inte fram i önskad tid, vilket också skulle visa sig när Kvällsposten testade att ta sig fram med tåg respektive bil. Lägg därtill: de senaste 3,5 åren kom 24 personer aldrig hem igen utan avled i olyckor.” 

Med start i dag kommer tidningen nu att publicera ett antal artiklar och reportage om E6, om pendlandet, köerna, olyckorna, förslagen, utbyggnationerna, kostnaderna och så vidare. 

Vill du gå med i Kvällspostens grupp och diskutera, eller läsa, om E6 – så gå in på Facebook, sök på "I tid och vid liv", och gå med i gruppen. 

Länken hittar du här. Vi ses!  

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!