Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Fyraåring hittad död – mamman har gripits

En fyraårig pojke hittades död i danska Århus vid middagstid på torsdagen. Pojkens 26-åriga mamma och hennes 21-årige sambo har gripits som misstänkta för mord.

– Vår arbetshypotes är att det handlar om en familjetragedi, säger Lars Peter Madsen vid polisen till TV2 Østjylland.

Polisen fick klockan 11.26 larm om att det kunde finnas ett skadat barn i en fastighet på Nygade i centrala Århus. När första patrull kom fram till adressen var pojken redan död. Den 21-årige mannen som fanns i lägenheten greps som misstänkt för att ha tagit hans liv.

Mannen fördes bort för förhör iklädd heltäckande vit overall – sannolikt för att kriminaltekniker tagit hand om de kläder han hade på sig då han greps.

En halvtimme senare, klockan 12.03, kom en 26-årig kvinna in till polisstationen i Odense och anmälde att hon var fyraåringens mamma. Även hon anhölls som misstänkt för att ha bragt pojken om livet.

– Hon hade tagit tåget från Århus till Köpenhamn för att komma bort. Men under resan kom hon på bättre tankar och steg av i Odense. Hon gick till polisen för att hon vill att händelsen klaras upp, säger Lars Peter Madsen vid polisen till Ekstrabladet.

Oklar dödsorsak

Hur pojken har avlidit är oklart.

– Tekniker och rättsmedicinare arbetar fortfarande på platsen, säger Lars Peter Madsen vid polisen till Aarhus Stiftstidende.

Han säger också att den lille pojken inte har några synliga skador på kroppen. Varken dödsorsak eller tidpunkt kan fastställas så här tidigt i utredningen.

– Vi kan inte utesluta att det kan ha hänt i går, säger han.

Vid 14.30-tiden la Östjyllandspolisen ut ett meddelande på Twitter om gripandet.


https://twitter.com/OjylPoliti/status/674946201175871488

Fastigheten där dramat utspelas har spärrats av för allmänheten. Ingen får komma in – och de som finns innanför avspärrningen tillåts inte lämna platsen.

– Vi är i full gång med att förhöra både barnets biologiska mor och hennes sambo. För närvarande vet vi inte vad som föregått dråpet, säger Lars Peder Madsen.

"Lugn och stillsam"

Aarhus Stiftstidende har talat med grannar till den aktuella familjen. De säger att kvinnan har bott i huset med sonen sedan han var liten bebis. Hon beskrivs som en lugn och stillsam person som aldrig visat tecken på att vara något annat än en god mor.

Under fredagen genomförs häktningsförhandlingar med både mamman och hennes sambo. Båda misstänks för mord.

Pojkens biologiske pappa har underrättats om dödsfallet, enligt polisen.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!