Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Fyraåriga flickan fick trädet rakt över sig

När stormvindarna drog in från väster föll det åtta meter höga trädet rakt över en gångbana.

Under trädet råkade den fyraåriga flickan och hennes mamma befinna sig.

Nu svävar den fyraåriga flickan mellan liv och död på sjukhus.  

Väderinstituten hade varnat för kraftiga vindar och riklig nederbörd i samband med att ovädret Dennis drog in över Skandinavien.

I flera fall var vattennivåerna i sjöar och vattendrag uppe på kritiska nivåer. Men det inkom inga rapporter om människor som skadats.

I Danmark inträffade dessvärre en olycka som ledde till att en fyraårig flicka nu svävar mellan liv och död på sjukhus.  

Var ute med sin mamma

Flickan var ute med sin mamma och befann sig på en gångstig mellan en simhall och en offentlig parkeringsplats vid Nykøbing Sjælland när det åtta meter höga trädet plötsligt föll rakt över stigen.

Mamman och barnet överraskades av händelsen och hann inte komma undan det stora trädverket.

Enligt vittnen på platsen kan händelsen ha berott på att trädet redan före stormen varit angripet av sjukdom och inte hade förmågan att stå emot de hårda vindbyarna.

Den omfattande nederbörden i kombination med starka vindar försatte i övrigt Danmark i ett krisläge.

Höll högsta beredskap

Räddningstjänster runt om i landet höll högsta beredskap. Det föll träd även på andra håll och ett antal vägar översvämmades.

De kraftiga vindarna medförde även att flera ankomster och avgångar på Billunds flygplats på Jylland fick avlysas. Också fotbollsmatchen i Superligan mellan Aarhus och Farum fick ställas in.

När det gällde vägtrafiken uppmanades bilister att sakta ned farten. Vindkänsliga fordon uppmanades att överhuvudtaget inte ge sig ut på broar.

Under söndagseftermiddagen lugnade ovädret ner sig, men senare under kvällen tilltog särskilt vindarna på nytt.

Fortsatt ostadigt väder

Under den kommande veckan ger ett djupt och omfattande lågtrycksområde med centrum söder om Island ger milt, blåsigt och ostadigt väder över hela landet.

I Sydsverige väntas återkommande regnskurar och kraftiga vindar. Under måndagen varnar SMHI för hårda vindbyar med upp till 21 meter i sekunden.