Fyra personer hittades skadade efter skottlossningen i Trelleborg. Foto: FRITZ SCHIBLI / EXPRESSEN/KVPFyra personer hittades skadade efter skottlossningen i Trelleborg. Foto: FRITZ SCHIBLI / EXPRESSEN/KVP
Fyra personer hittades skadade efter skottlossningen i Trelleborg. Foto: FRITZ SCHIBLI / EXPRESSEN/KVP
En av de skadade misstänks för mordförsök. Foto: FRITZ SCHIBLI / EXPRESSEN/KVPEn av de skadade misstänks för mordförsök. Foto: FRITZ SCHIBLI / EXPRESSEN/KVP
En av de skadade misstänks för mordförsök.  Foto: FRITZ SCHIBLI / EXPRESSEN/KVP

Fyra skadade – en av dem anhållen för mordförsök

Publicerad

På torsdagskvällen larmades polisen om en skottlossning i centrala Trelleborg.

Fyra personer hittades skadade – två av dem vårdas med allvarliga skador.

En av de skadade, en man i 20-årsåldern, har nu anhållits för mordförsök.

Klockan 22.30 larmades polisen om en skottlossning i centrala Trelleborg. Fyra män fick föras till sjukhus i ambulans med misstänkta skottskador.

På fredagsmorgonen uppgav region Skånes presstjänst att två av männen vårdades med allvarliga skador. Det handlar om en 20-åring respektive en 25-åring. De andra två skadade är i 30-årsåldern och 20-årsåldern. 

Misstänkte bland de skadade

En av dem, en man i 20-årsåldern misstänks för mordförsök. Under dagen förhördes mannen – och nu har han anhållits misstänkt för brottet, enligt Sydsvenskan

Männen vårdas med skottskador, skärskador och skador från slag, skriver polisen på sin hemsida. 

Tidigt på fredagsmorgonen var teknikerna klara med den kriminaltekniska undersökningen. Ett 20-tal personer har förhörts och polisen kommer att tala med fler vittnen från händelsen. Polisen ber människor som sett eller vet något att kontakta dem på telefonnummer 114 14.

 

LÄS MER: Fyra män skadade vid skjutning – en gripen 

Relaterade ämnen
Karin Selåker Hangasmaa
Karin Selåker Hangasmaa

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag