Fyra personer rånade en på tre par nya skor

Publicerad

I samband med att mannen skulle parkera sin bil i ett garage i Malmöstadsdelen Rosengård blev han rånad av fyra unga män.

Männen uppmanade mannen att lämna ifrån sig allt han hade.

– De lyckas rycka tag i en påse med tre par nyinköpta skor och springer sedan från platsen, säger Calle Persson, informatör vid polisens ledningscentral region syd.

Polisen larmades om händelsen klockan 21.31 på torsdagskvällen.

Mannen uppgav då att han kort dessförinnan blivit rånad av fyra unga män i ett garage. Enligt mannen hade de fyra, samtliga med huvorna uppdragna, överraskat honom i samband med att han parkerat sin bil.

– De sa att ville ha allt han hade på sig och fick med sig en påse med tre nyköpta par skor, säger Calle Persson.

De fyra männen ska därefter ha försvunnit från platsen springandes. Vid 22.30-tiden var de rånarna fortfarande på fri fot.

Den rånade mannen skadades inte fysiskt i samband med rånet.

Magnus Andersson
Magnus Andersson
Helena Sjögren
Helena Sjögren

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag