Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Fyra anhållna misstänkta för bombattentat

Polisens kriminaltekniker i arbete vid den sprängda entrén till polishuset i Helsingborg i oktober 2017.
Foto: JOHAN NILSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN

Trots stora insatser har polisen hittills gått bet på att hitta de ansvariga bakom sprängningen mot Helsingborgs polishus 2017. 

Men på måndagen greps och anhölls fyra personer, misstänkta för att ha varit inblandade i bombattentatet, uppger Sydsvenskan/HD

Runt klockan sju på måndagsmorgonen greps och anhölls först två personer i Helsingborg. Ett par timmar senare kunde polisen sedan gripa och anhålla en person i Göteborg och kort därpå ytterligare en i Stockholm. 

Allmänfarlig ödeläggelse är brottsrubriceringen för tre av de anhållna männen och för den fjärde anstiftan till grov allmänfarlig ödeläggelse.

De anhållna personernas identiteter är sekretessbelagda, men då samtliga begärt att få advokater från Helsingborg är det troligt att alla misstänkts ha varit inblandade i bombattentatet mot polishuset i Helsingborg, uppger Sydsvenskan/HD. 

Omfattande spaningsarbete 

Attentatet mot polishuset skedde i oktober 2017. Polisen har därefter, med hjälp av medarbetare från Nationella operativa avdelningen, genomfört en omfattande spaningsoperation i ett försök att lösa fallet. 

En man misstänktes för att ha placerat ut bomben men kunde aldrig knytas till dådet. Däremot ledde spaningsarbetet till det så kallade Drottninghögsmålet där ett flertal unga män greps för narkotikaaffärer.

Utredningen mot de fyra misstänkta personerna är princip färdig, enligt Sydsvenskan/HD. Nu återstår förhör och om misstankarna håller kan åtal väckas redan i mars.