10 000-tals föremål på stor antikmässa

Jan Ribbhagen är en av experterna på plats på antikmässan. I april visade han upp smycken tillsammans med Ylva Östhall på Antikmässan i Brösarp.
Foto: JENS CHRISTIAN / EXPRESSEN/KVÄLLSPOSTEN
Bo Knutsson finns på plats på Helsingborgs Konst- och antikmässa.
Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG
Charlotte Strömstedt visar upp en upp en klocka med byrå tillverkad på Vens kungsgård på 1750-talet. Bilden är från antikmässan förra året.
Foto: STEFAN LINDBLOM/HBG-BILD / BESTÄLLT JOBB/COPYRIGHT HELSINGBORGS-BILD KVÄLLSPO

Nu öppnar Helsingborgs Konst- och antikmässa med konst, inredning och design.

Antikexperterna Jan Ribbhagen, Charlotte Strömstedt och Bo Knutsson finns på plats på Helsingborgs Arena.

– Det finns något för alla plånböcker och smaker, säger projektledaren Ann-Christin Pettersson.

Varje år arrangeras antikmässan på Helsingborg Arena och mässan har blivit ett sommarnöje för både utställare och besökare. I år kan besökarna botanisera bland över 10 000 föremål. 

Ann-Christin Pettersson på arrangören Numera Mässor tycker att bredden och blandningen är unik.

– På pressvisningen visades ett silverföremål för 35 000 kronor och en mortel från 1500-talet som kostar 1 900 kronor, så det finns något för alla plånböcker och alla smaker. Det är unikt och härligt och man kan inspireras av att se bredden och hitta någonting som passar sitt eget hem, säger hon. 

Experter från Antikrundan

Jan Ribbhagen, Charlotte Strömstedt och Bo Knutsson, som alla varit med som experter i SVT:s Antikrundan, är några av de antikprofiler som är på plats under Helsingborgs konst- och antikmässa. 

– Jag tror Jan Ribbing sa att han varit med i 40 år. Många utställare ser mässan som en sommartradition och ställer ut varje år. De tycker att stämningen är härlig och att besökarna är så glada. 


LÄS MER: Jan Ribbhagen visar upp smycken på antikmässan  


Sedan två år tillbaka kan besökarna köpa med sig delikatesser och njuta av ett glas vin när de kikar runt bland föremålen. Ann-Christin Pettersson beskriver besökarna som livsnjutare som uppskattar det goda och vackra i livet.

– Då ligger mat och dryck är nära till hands. Vi har 12 stycken utställare och man kan köpa praliner, saft, sylt, goda ostar, korv, must och andra delikatesser. Vi har även en sommelier på plats som valt ut ett antal viner man kan njuta av när man går runt på mässan. 

Guidade turer på Helsingborgs Konst- och antikmässa

De senaste åren har föredragen på mässan blivit ett populärt inslag. Nytt för i år är de guidade turerna som är helt gratis för besökarna. 

– Det är ett annorlunda sätt att uppleva mässan, som man kanske inte kan som vanlig besökare. Charlotte Strömstedt visar allmoge, Björn Litzén kommer att guida bland förenade antik- och konsthandlares utställare och Jesper Aspegren visar upp sina favoriter på mässan. 


Helsingborgs Konst- & Antikmässa

Mässan pågår mellan 27-30 juli på Helsingborg Arena


Torsdag 11 –19

Fredag 10 – 18

Lördag 10–18

Söndag 10–16


Pris:

150 kronor för den över 15 år

Barn i sällskap med en vuxen fri entré


Guide:

Guidade turer ges två gånger per dag ges fredag, lördag och söndag. Turerna är kostnadsfria, men platserna är begränsade till antalet hörlurar. 


Parkering:

Det finns 1700 parkeringsplatser i närområdet. På helsingborgsantikmassa.se hittar du de sju evenemangsparkeringar. 

Parkeringen närmast mässan brukar snabbt bli fylld, men på gångavstånd från mässan hittar du flera platser, bland annat vid Stattena och Olympia.


Mat:

Tolv utställare säljer delikatesser. Restaurang Dahlberg har flera serveringar på mässområdet.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!