Jan Ribbhagen är en av experterna på plats på antikmässan. I april visade han upp smycken tillsammans med Ylva Östhall på Antikmässan i Brösarp. Foto: JENS CHRISTIAN / EXPRESSEN/KVÄLLSPOSTENJan Ribbhagen är en av experterna på plats på antikmässan. I april visade han upp smycken tillsammans med Ylva Östhall på Antikmässan i Brösarp. Foto: JENS CHRISTIAN / EXPRESSEN/KVÄLLSPOSTEN
Jan Ribbhagen är en av experterna på plats på antikmässan. I april visade han upp smycken tillsammans med Ylva Östhall på Antikmässan i Brösarp. Foto: JENS CHRISTIAN / EXPRESSEN/KVÄLLSPOSTEN
Bo Knutsson finns på plats på Helsingborgs Konst- och antikmässa. Foto: CHRISTIAN ÖRNBERGBo Knutsson finns på plats på Helsingborgs Konst- och antikmässa. Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG
Bo Knutsson finns på plats på Helsingborgs Konst- och antikmässa. Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG
Charlotte Strömstedt visar upp en upp en klocka med byrå tillverkad på Vens kungsgård på 1750-talet. Bilden är från antikmässan förra året. Foto: STEFAN LINDBLOM/HBG-BILD / BESTÄLLT JOBB/COPYRIGHT HELSINGBORGS-BILD KVÄLLSPOCharlotte Strömstedt visar upp en upp en klocka med byrå tillverkad på Vens kungsgård på 1750-talet. Bilden är från antikmässan förra året. Foto: STEFAN LINDBLOM/HBG-BILD / BESTÄLLT JOBB/COPYRIGHT HELSINGBORGS-BILD KVÄLLSPO
Charlotte Strömstedt visar upp en upp en klocka med byrå tillverkad på Vens kungsgård på 1750-talet. Bilden är från antikmässan förra året. Foto: STEFAN LINDBLOM/HBG-BILD / BESTÄLLT JOBB/COPYRIGHT HELSINGBORGS-BILD KVÄLLSPO

10 000-tals föremål på stor antikmässa

Publicerad

Nu öppnar Helsingborgs Konst- och antikmässa med konst, inredning och design.

Antikexperterna Jan Ribbhagen, Charlotte Strömstedt och Bo Knutsson finns på plats på Helsingborgs Arena.

– Det finns något för alla plånböcker och smaker, säger projektledaren Ann-Christin Pettersson.

Varje år arrangeras antikmässan på Helsingborg Arena och mässan har blivit ett sommarnöje för både utställare och besökare. I år kan besökarna botanisera bland över 10 000 föremål. 

Ann-Christin Pettersson på arrangören Numera Mässor tycker att bredden och blandningen är unik.

– På pressvisningen visades ett silverföremål för 35 000 kronor och en mortel från 1500-talet som kostar 1 900 kronor, så det finns något för alla plånböcker och alla smaker. Det är unikt och härligt och man kan inspireras av att se bredden och hitta någonting som passar sitt eget hem, säger hon. 

Experter från Antikrundan

Jan Ribbhagen, Charlotte Strömstedt och Bo Knutsson, som alla varit med som experter i SVT:s Antikrundan, är några av de antikprofiler som är på plats under Helsingborgs konst- och antikmässa. 

– Jag tror Jan Ribbing sa att han varit med i 40 år. Många utställare ser mässan som en sommartradition och ställer ut varje år. De tycker att stämningen är härlig och att besökarna är så glada. 

 

LÄS MER: Jan Ribbhagen visar upp smycken på antikmässan  

 

Sedan två år tillbaka kan besökarna köpa med sig delikatesser och njuta av ett glas vin när de kikar runt bland föremålen. Ann-Christin Pettersson beskriver besökarna som livsnjutare som uppskattar det goda och vackra i livet.

– Då ligger mat och dryck är nära till hands. Vi har 12 stycken utställare och man kan köpa praliner, saft, sylt, goda ostar, korv, must och andra delikatesser. Vi har även en sommelier på plats som valt ut ett antal viner man kan njuta av när man går runt på mässan. 

Guidade turer på Helsingborgs Konst- och antikmässa

De senaste åren har föredragen på mässan blivit ett populärt inslag. Nytt för i år är de guidade turerna som är helt gratis för besökarna. 

– Det är ett annorlunda sätt att uppleva mässan, som man kanske inte kan som vanlig besökare. Charlotte Strömstedt visar allmoge, Björn Litzén kommer att guida bland förenade antik- och konsthandlares utställare och Jesper Aspegren visar upp sina favoriter på mässan. 

 

Helsingborgs Konst- & Antikmässa

Mässan pågår mellan 27-30 juli på Helsingborg Arena

 

Torsdag 11 –19

Fredag 10 – 18

Lördag 10–18

Söndag 10–16

 

Pris:

150 kronor för den över 15 år

Barn i sällskap med en vuxen fri entré

 

Guide:

Guidade turer ges två gånger per dag ges fredag, lördag och söndag. Turerna är kostnadsfria, men platserna är begränsade till antalet hörlurar. 

 

Parkering:

Det finns 1700 parkeringsplatser i närområdet. På helsingborgsantikmassa.se hittar du de sju evenemangsparkeringar. 

Parkeringen närmast mässan brukar snabbt bli fylld, men på gångavstånd från mässan hittar du flera platser, bland annat vid Stattena och Olympia.

 

Mat:

Tolv utställare säljer delikatesser. Restaurang Dahlberg har flera serveringar på mässområdet.

Relaterade ämnen
Karin Selåker Hangasmaa
Karin Selåker Hangasmaa

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag