Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Fynd i mordutredning på Saleh Hadri undersöks

Åklagaren vill inte kommentera om det fanns en hotbild mot Saleh Hadri.
Foto: LASSE SVENSSON
Saleh Hadri ska ha använt gallret till den här grillen för att försvara sig mot mördaren.
Foto: FRITZ SCHIBLI / FRITZ SCHIBLI - FZ WEBBFILM

Fynd som gjorts i utredningen av mordet på Saleh Hadri har ännu inte lett till att någon misstänkt anhållits.

Polisen väntar fortfarande på provsvar. Ett kan vara mördarens DNA.

– Jag går inte in på vad det handlar om för provsvar som vi väntar på, säger kammaråklagare Lars Morand.

När mördaren attackerade taxiföretagaren Saleh Hadri, 51, utanför en port på Södra Skolgatan i Malmö den 12 december förra året fanns en kolgrill i närheten. Vittnen har berättat för Sydsvenskan att Saleh Hadri fick tag i gallret från kolgrillen och slog mot mördaren.

Försöken att värja sig mot mördaren misslyckades. Saleh Hadri sköts till döds. Bland vittnen fanns barn och föräldrar på väg till förskola och skola.

LÄS MER: Saleh Hadri – en av Malmös mest kriminella har mördats 

Det är en teoretisk möjlighet att DNA eller andra spår som till exempel fibrer från tyger fastnat på kolgrillen. Kvällspostens fotograf som var på platsen kort efteråt såg senare hur en polisman tog hand om gallret.

Tiger om fynden

Kammaråklagare Lars Morand har sedan han blev en del av utredningen fattat en rad beslut om flera åtgärder.

Han får också fortlöpande information.

Lars Morand uppger för Kvällsposten att fynd som gjorts i utredningen skickats till analys hos experter på Nationellt Forensiskt center, NFC.

– Vi har fått en del provsvar och väntar på andra. Jag går inte in på vad som skickats till NFC, säger han till Kvällsposten.

Kammaråklagare Lars Morand leder utredningen av mordet på Saleh Hadri.
Foto: JOHAN NILSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN

Varken polis eller åklagare har kommenterat uppgiften att mördarens DNA kan ha fastnat på gallret.

Saleh Hadri har tidigare varit utsatt för mordförsök bland annat i maj 2016 när han blev skjuten när han satt i en grön Jaguar. Han blev skjuten i bland annat en hand och fick efteråt en permanent skada.

Berättade själv om dödshot

Saleh Hadri har  själv berättat i i ett polisförhör att det fanns en hotbild mot honom. I september 2016 ska han ha upptäckt en pistolbeväpnad man cirka 50 meter från en plats där han blev skjuten.

Saleh Hadri satt då själv på ett kafé på Södra Skolgatan. Mannen försvann efter att Saleh Hadri konfronterat den okände mannen och själv låtsats ha en pistol.

Bar pistol

Han har själv gripits med en skarpladdad pistol och senare dömts för vapenbrott. Det i samband med det gripandet som polismästaren Stefan Sinteus, chef för Malmöpolisen, skrev på Twitter att en av Malmös mest kriminella gripits.

Malmöpoliser som följt honom har i minst en förundersökning lämnat in handlingar till Malmö tingsrätt där man beskrivit olika konflikter som misstänks vara kopplade till Hadri.

En naturlig del i en mordutredning är att undersöka om och i så fall vilken hotbild som kan ha funnits mot Saleh Hadri vid tidpunkten när han mördades.

Kammaråklagare Lars Morand är fåordig när han får frågan om det fanns hot mot Saleh Hadri.

– Det är inget som jag kommenterar.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!