Fylla, misshandel och mordförsök under fredagen

Publicerad

Polisen södra Sverige hade att göra under fredagen.

Från flera städer larmades det om grova våldsbrott. I Limhamn i Malmö misshandlades en ung man av okända gärningsmän. Brottsoffret har dock inte kunnat höras.

– Han var för onykter, säger Calle Persson på polisens ledningscentral.

Efter en knivskärning i Trelleborg misstänks en man för mordförsök. 

Klockan 03.23 under fredagsnatten larmade en privat person polisen till Linnégatan i Limhamn. EN person hade då misshandlats av två okända våldsmän. Den misshandlade, en man i 25-årsåldern, fördes till sjukhus. De två gärningsmännen är på fri fot. Händelsen rubriceras som grov misshandel men de exakta omständigheterna är oklara då brottsoffret inte kunnat höras.

Gripen i 20-årsåldern

I Trelleborg larmades polis vid 01-tiden till ett bråk i området Pilevall. På plats hittades en knivskuren man i 20-årsåldern som tagits om hand av privatpersoner. Den skurne fördes till sjukhus. Blott en dryg timme senare kunde polisen gripa en misstänkt för händelsen, som rubriceras som försök till mord alternativt dråp. Även den misstänkte är i 20-årsåldern.

– Vi har även tagit en bil och några föremål i beslag, säger Calle Persson.

Painballattack

I Växjö larmades polis strax efter midnatt då någon avlossat en tiotal skott med ett paintbollgevär mot en balkong. En person ska även ha träffats av de klibbiga kulorna. Händelsen rubriceras som ofredande.

Alexander Vickhoff
Alexander Vickhoff

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag