Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Funktionsnedsatt kvinna tvingades att sälja sex

Här är de vanligaste brotten i Sydsverige.
Foto: TT NYHETSBYRÅN
Åklagare Carolina Dias Bernal är nöjd med domen. Foto: LUDVIG THUNMAN

Två kvinnor i Helsingborg tvingades dagligen att sälja sex under nästan två månaders tid. 

Nu har en man dömts till två och ett halvt års fängelse för grovt koppleri och samtidigt har tolv män dömts för sexköp, rapporterar SVT Nyheter Helsingborg.

– Polisen har lagt ner ett jättejobb här, säger, åklagare Carolina Dias Bernal.

Den ena kvinnan har autism och lider av schizofreni. Enligt domen från Helsingborgs tingsrätt har hon därmed varit lätt att styra och haft svårt att förstå andra människors intentioner. Den andra kvinnan var hemlös. 

Kvinnorna tvingades nästan dagligen att sälja sex, ibland till mellan fem och tio män per dag. Mannen tog hand om alla pengarna, men gav kvinnorna droger. Allt pågick under ett par månader. 

– Det har inte varit så lång tidsperiod men under den tiden har de här två målsäganden farit rätt illa, säger åklagare Carolina Dias Bernal.

Anonyma tips

Mannen döms även för misshandel mot kvinnorna och ringa narkotikabrott, men nekar till allt utom ett fall av narkotikabrott.

Andra boende i fastigheten lade märke till att kvinnorna inte mådde bra, då slog polisen till mot lägenheten där verksamheten pågick och sexköparna kunde ringas in via uppgifter i beslagtagna telefoner och dna-spår i kondomer.

Eventuellt kan även fler män ha varit inblandade i koppleriet.

– Det finns ett stort mörkertal gällande sånt här. Det var ju bara en slump att polisen snubblade över detta och överhuvudtaget är koppleri svårt att komma åt, säger Carolina Diaz Bernal till SVT

Hon vill hylla utredarna. 

– Jag har inte hunnit läsa hela domen men jag är nöjd med utfallet, polisen har lagt ner ett jättejobb här, säger hon.

Ladda ner KvP:s nyhetsapp.