Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Fula nätmobbningen av prins Nikolai: ”Sprider grova skämt”

Prins Nikolai gör succé på catwalken, bland annat för Burberry. Men i sociala medier hånas han. Foto: DIGITAL CATWALK / DIGITAL CATWALK/AVALON B3275
Prins Nikolai tillsammans med pappa prins Joachim och styvmor prinsessan Marie när de firade kronprins Frederiks 50-årsdag tidigare i år. Foto: IBL/NEWSPIX

Prins Nikolai gör succé på catwalken med uppdrag från heta modehus som Burberry och Dior. 

Men i sociala medier hånas han – på Twitter finns en falsk profil i hans namn.

– Prinsens ansikte och varumärke används till att sprida grova skämt, säger Nathalie C. Larsen som är digital chef på kommunikationsbyrån Lead Agency. 

Prins Nikolai är ex-prinsessan Alexandra och prins Joachims äldsta son. 19 år gammal är han på väg in i vuxenlivet på allvar och det händer mycket i prinsens liv. 

Under de senaste åren har han gjort succé på catwalks och i modemagasin som modell för flärdfulla och exklusiva modehus som Burberry och Dior. 

Samtidigt har han tagit studenten, påbörjat en utbildning till reservofficer och efter bara några månader avslutat samma utbildning. 

Baksidan av kändisskapet

Nikolai har också fått uppleva baksidan av kändisskapet man får som infödd prins. 

Efter att ha synts på en reklambild för en biluthyrningsfirma hamnade prinsen i en kritikstorm som lugnade sig först när hans mamma, ex-prinsessan Alexandra, gav sig in i reklambråket och berättare att sonen blivit utnyttjad.

– De (bilfirman) frågade om de fick ta en bild med prinsen som de kunde lägga på sitt intranät. Det sa han ja till och den tilliten har de missbrukat, sa grevinnan Alexandras privatsekreterare Helle von Wildenrath Løvgreen och underströk att det inte på något sätt fanns något samarbete mellan prinsen och firman kring bilden.

 

 

Prins Nikolai tillsammans med sin mamma, ex-prinsessan Alexandra och sin lillebror prins Felix. Foto: JENS CHRISTIAN
Bilden prins Nikolai fick så mycket kritik för. Foto: Arkiv

Gör narr av Nikolai

Nu framkommer nya uppgifter kring prinsens liv som säkert inte kommer falla i god jord i det danska kungahuset. Prins Nikolai mobbas nämligen i sociala medier. Någon har skapat en falsk Twitter-profil i prins Nikolais namn som gör narr av honom. 

Fejk-prinsen på Twitter hyllar sitt eget utseende i kommentarer och har även lagt upp en bild på en man som läser en sexbok tillsammans med kommentaren att det är ”obligatorisk läsning innan ett besök på slottet”. 

Det här kan skada det danska kungahuset, enligt sociala medier-experten Nathalie Larsen. 

– Jag rekommenderar att försöker stänga ner den här profilen så fort som möjligt. Såna här parodikonton förstör kungahusets varumärke, säger hon till BT

 

Hyllas på Instagram

Det danska kungahuset vill enligt BT inte kommentera hur deras arbete ser ut när deras yngre medlemmar blir utsatta för mobbning på nätet och i sociala medier. Men Nathalie C. Larsen som är digital chef på kommunikationsbyrån Lead Agency tycker att kungahuset borde agera. 

– På nätet går allt så fort och har så stor genomslagskraft så det är inte alla som förstår att profilen är falsk. 

Men det finns inte bara mobbning i sociala medier – även kärlek. 

På Instagram finns en profil som fungerar som en hyllningssajt till prins Nikolai och den har 13 000 fans.