Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Frisörsalong brann i natt – kopplas till gängkonflikt

I december sköts en ung man till döds i salongen. I natt brandhärjades lokalen och polis utreder nu ett eventuellt samband.
Foto: JOHAN NILSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
En 17-åring sköts till döds i salongen i december. Även salongens ägare, en man boendes i Malmö, skadades i samband med skjutningen.
Foto: JOHAN NILSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: JOHAN NILSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN

I natt brann en frisörsalong i danska Rødovre. I salongen inträffade nyligen ett mord där en 17-årig man sköts till döds. 

Skjutningen var en del av en gängkonflikt – som även har spillt över sundet i form av ett mord i Malmö i december.

Polisen utreder nu en koppling mellan branden och konflikten, som beskrivs som ”helt extraordinärt våldsam”.

Frisörsalongen ligger i Rødovre i Köpenhamns västra ytterområde. Enligt polisen i Københavns Vestegns började det brinna under natten till fredagen. Branden kunde släckas under natten och polis ska nu utreda hur branden startade och om den kan kopplas till det mord som inträffade vid salongen i början av december, rapporterar Ekstrabladet

I skjutningen den 3 december dödades en 17-årig man. Ytterligare två personer skadades. Salongen har kopplingar till Sverige.

Skjutningen inträffade vid lunchtid då två män öppnade eld inne på frisörsalongen. Den 17-åring som dödades var bulgarisk medborgare och arbetade i salongen. En 15-årig kund skadades. 

Även salongens ägare, en man i 30-årsåldern bosatt i Malmö, träffades och fick livshotande skador.

Den 18 januari greps en 28-årig man på en flygplats, misstänkt för mordet i Danmark, rapporterade Ekstrabladet.

Flera mord

Skjutningen tros vara en del av en konflikt mellan två kriminella grupperingar i Köpenhamnsområdet, en konflikt som av dansk polis beskrivs som ”helt extraordinärt våldsam”.

På den ena sidan i konflikten finns gänget NNV, ett gatugäng som för flera år sedan spirade ur gänget Brothas i områdena Nørrebro och Nordvest. På den andra sidan finns en löst sammansatt gruppering av kriminella.

Båda sidor har kopplingar till Sverige.

Kort efter mordet lades en bild upp på Instagram. Avsändaren hävdade sig vara det danska gänget NNV, bilden var geotaggad vid mordplatsen i Malmö och med ett budskap till gängets fiender.
Foto: Privat

Orsaken till konflikten tros vara en mångårig fiendskap mellan individer i de olika grupperingarna, men även en konflikt kring handel med cannabis.

Polisen sätter flera mord i förbindelse med konflikten, skjutningar som inträffat i Köpenhamn – men även i Sverige. 

I mitten av december sköts en dansk man i 25-årsåldern till döds i Bunkeflostrand i Malmö. Mannen sköts mitt på dagen i ett bostadsområde när han lämnade en byggnad och gick mot en bil.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!