Frisör våldtog flicka med utvecklingsstörning

En ung flicka har våldtagits av en frisör i norra Skåne.

Flickan – som bor på ett LSS-boende – har en lindrig utvecklingstörning som gör henne blyg och rädd. Hon vågade inte säga emot.

Mannen måste ha insett att hon inte deltog frivilligt, anser Kristianstads tingsrätt, som dömer honom till två års fängelse för våldtäkt.

Flickan beställde tid hos frisören några dagar före lucia. Klippningen gick fint och som bonus erbjöd frisören en gratis ögonbrynsbehandling.

När även den var avklarad fick flickan frågan om hon ville ha massage. Hon tvekade men utgick från att han menade ryggmassage – så hon sa ja.

Flickan blev först klippt och fick sina ögonbryn noppade. Sedan erbjöds hon massage.
Foto: Colourbox
Kristianstads tingsrätt dömer mannen till två års fängelse. han ska även betala 140 000 kronor i skadestånd till sitt offer.
Foto: JENS CHRISTIAN

Hon visades in i ett rum med massagebänk, innanför själva salongen. När han sa till henne att ta av sig kläderna blev hon chockad men vågade inte annat.

”Kände sig tvingad”

”Hon kände sig tvingad till det. Hon är blyg och rädd för hur andra personer reagerar om hon säger nej”, skriver Kristianstads tingsrätt i domen.

Mannen, som är i 35-årsåldern, oljade in flickan och gav henne sedan en intim massage som hon skräckslagen genomled, stel som en pinne.

Hon sa att det räckte, att hon inte ville och att hon måste gå hem, men han svarade att han inte var klar än.

Ville göra polisanmälan

När hon äntligen fick gå därifrån berättade hon för platschefen och personalen på boendet vad som hade hänt, och även för sin fostermamma.

Mannen polisanmäldes och frihetsberövades den 12 december.

Han har inte nekat till att han genomfört de sexuella handlingarna. Men han har hela tiden, även inför rätta, hävdat att det var flickan som ville att han skulle agera så.

Får två års fängelse

Men Kristianstads tingsrätt tror inte på honom. Flickan har varit skakad och illa berörd av det inträffade, och har berättat för flera andra vad hon utsatts för.

Hennes berättelse är trovärdig och det är ”ställt utom rimligt tvivel att den tilltalade gjort sig skyldig till vad som lagts honom till last”.

Den tidigare ostraffade mannen döms till två års fängelse för våldtäkt. Han ska även betala 140 000 kronor i skadestånd till sitt offer.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!