MP:s språkrör Gustaf Fridolin. Foto: Izabelle Nordfjell
MP:s språkrör Gustaf Fridolin. Foto: Izabelle Nordfjell

Fridolin: "Jag är kär i politiska möten"

Publicerad

Malmö. Med bara dagar kvar till riksdagsvalet kommer Gustav Fridolin till Malmö och Almebaren i kväll för att prata, mingla och bli utfrågad av Kvällspostens politiska redaktör Peter J Olsson.

Språkröret som aspirerar på jobbet som utbildningsminister längtar innerligt efter mötet med väljarna och tidningens läsare.

- Jag är kär i politiska möten, det finns inget som smakar så gott som en bulle under en politisk diskussion, säger Gustav Fridolin inför kvällens möte.

Efter fyra år är det snart dags igen, slutspurten inför valet är här och samtliga politiker är inne i slutskedet i sina valrörelser.

Som en del i sin kampanj kommer Gustav Fridolin (MP) till Malmö i kväll för att gästa Kvällspostens och Sydsvenska handelskammarens gemensamma satsning Almebaren. Klockan 17.05 går han upp på scenen på Paddy's bar och restaurang och inleder sitt tal på temat "En skola dit alla går med glädje".

- Sedan Jan Björklund (FP) blev ansvarig ser vi hur var fjärde lärare har lämnat sitt jobb av annat skäl än pension. Samtidigt ser vi många unga som mår dåligt. Det påverkar skolresultatet och därför behöver vi en politik som ser till att alla trivs i skolan, säger Gustav Fridolin.

Söndagens våldsamma skyfall över Malmö kommer förmodligen också att diskuteras.

Viktigt med klimatpolitiken

- Nu börjar klimatförändringarna hända och nu är det dags att vi kavlar upp och börjar hantera de här frågorna. Behovet av en klimatpolitik är viktigt om vi ska kunna se våra barn i ögonen, säger Gustav Fridolin.

Efter talet väntar en het grillning av språkröret, hanterad av KvP:s Peter J Olsson och sedan får publiken ösa frågor över honom.

Gustav Fridolin är förväntansfull.

- Det låter jätteroligt! Jag är nog lite kär i det politiska mötet. Och ju fler möjligheter till sådana möten, desto bättre är det. Särskilt när det är så nära valet, säger han.

Magnus Andersson
Magnus Andersson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag