Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Fridolin: "Jag är kär i politiska möten"

MP:s språkrör Gustaf Fridolin.
Foto: Izabelle Nordfjell

Malmö. Med bara dagar kvar till riksdagsvalet kommer Gustav Fridolin till Malmö och Almebaren i kväll för att prata, mingla och bli utfrågad av Kvällspostens politiska redaktör Peter J Olsson.

Språkröret som aspirerar på jobbet som utbildningsminister längtar innerligt efter mötet med väljarna och tidningens läsare.

- Jag är kär i politiska möten, det finns inget som smakar så gott som en bulle under en politisk diskussion, säger Gustav Fridolin inför kvällens möte.

Efter fyra år är det snart dags igen, slutspurten inför valet är här och samtliga politiker är inne i slutskedet i sina valrörelser.

Som en del i sin kampanj kommer Gustav Fridolin (MP) till Malmö i kväll för att gästa Kvällspostens och Sydsvenska handelskammarens gemensamma satsning Almebaren. Klockan 17.05 går han upp på scenen på Paddy's bar och restaurang och inleder sitt tal på temat "En skola dit alla går med glädje".

- Sedan Jan Björklund (FP) blev ansvarig ser vi hur var fjärde lärare har lämnat sitt jobb av annat skäl än pension. Samtidigt ser vi många unga som mår dåligt. Det påverkar skolresultatet och därför behöver vi en politik som ser till att alla trivs i skolan, säger Gustav Fridolin.

Söndagens våldsamma skyfall över Malmö kommer förmodligen också att diskuteras.

Viktigt med klimatpolitiken

- Nu börjar klimatförändringarna hända och nu är det dags att vi kavlar upp och börjar hantera de här frågorna. Behovet av en klimatpolitik är viktigt om vi ska kunna se våra barn i ögonen, säger Gustav Fridolin.

Efter talet väntar en het grillning av språkröret, hanterad av KvP:s Peter J Olsson och sedan får publiken ösa frågor över honom.

Gustav Fridolin är förväntansfull.

- Det låter jätteroligt! Jag är nog lite kär i det politiska mötet. Och ju fler möjligheter till sådana möten, desto bättre är det. Särskilt när det är så nära valet, säger han.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!