Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Frida, 29, jobbar mitt i trängseln: ”Finns oro”

Bilkaoset förstår naturreservat på Öland – ”de kör på stranden”
Frida Engström och Emma Engström jobbar i Öland på somrarna men bor annars i Växjö.Foto: Privat
Systrarna Frida och Emma.Foto: Privat

Turisterna har strömmat till Ölands stränder under sommaren.

Frida Engström, 29, driver en strandrestaurang i Köpingsvik som har gått bättre än någonsin – men där trängseln har varit stor.

– Det har varit för mycket på stranden, säger hon.

Mitt bland glada sommarturister i Köpingsvik på Öland drivs krogen Sinus bar & strandrestaurang av Frida Engström och hennes syster Emma Engström som är personalchef.

När vissa delar av nöjeslivet har tvingats stänga till följd av coronapandemin har strandkrogen gått bättre än någonsin, vilket VxoWeek var först med att skriva om. 

– Det har varit hur mycket som helst, helt galet. Folk har verkligen längtat efter att hitta på någonting. Vi visste inte hur sommaren skulle bli men det small till ordentligt, säger Frida Engström, som har drivit restaurangen i sex år. 

”Har varit för mycket”

Turisternas närvaro har dock inte uppskattas av alla. I mitten på juli spreds bilder på tjock trängsel bland strandgäster i badparadiset Köpingsvik.

– Det är helt fullt på stränderna. Det är precis som om det är en sommar utan corona, sa Ulrika Ehrenström som bor i närheten.

Frida Engström hymlar inte om att det har varit problem med trängsel på stranden.

– Ibland kan man inte riktigt stå för det som händer. Det har varit för mycket folk på stranden, helt enkelt, säger hon.

Så här såg det ut på stranden i Köpingsvik i mitten på juli.Foto: Läsarbild

Har satt in väktare

Sinus bar & strandrestaurang har under sommaren haft plats för ungefär 80 gäster inomhus och ytterligare 80 på uteserveringen.

För att försöka hantera eventuell trängsel har väktare varit på plats både dag och kväll.

– Man kan aldrig riktigt slappna av, det är mer att tänka på än tidigare år. Det handlar om tillstånd och restriktioner som tidigare aldrig funnits.

Hon berättar också att det har funnits oro bland både henne och övriga personalen att behöva vistas nära andra människor som en del av jobbet.

– Det finns alltid oro, det är en utsatt situation för alla arbetsplatser där man arbetar med människor. Vi har mycket samtal med alla som jobbar med servicen och i baren, och vi får göra det bästa vi kan.

TV: Bilkaoset förstår naturreservat på Öland

Länsstyrelsen slår larm om misskötsel av naturen under turistsäsongen.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!