Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Fredrik, 46, auktionerar ut sig själv för god sak

Foto: JOHAN NILSSON / TT

Gymnasieläraren Fredrik Bernelf, 46, auktionerar ut sig själv.

Den som lägger högsta budet får chansen att låna Fredrik som lärare för en dag.

Fredrik Bernelf är till vardags lärare på af Chapman-gymnasiet i Karlskrona. Greppet att annonsera ut sig själv ska ses som ett led i insamlingen till Musikhjälpen 2016.

– Jag hoppas att det är många som önskar min hjälp och är beredda att betala mycket för det, säger han själv. 

Idén fick Fredrik efter att ha sett lärarutbildaren och forskaren Elza Dunkels vid Umeå universitet göra samma sak.

– Eftersom temat för årets insamlingsarbete är att det ska vara en mänsklig rättighet att få gå i skolan ville jag göra ett försök att hjälpa till med det jag kan, säger han.

Viktigast

Fredrik tycker att skolan är det viktigaste som finns, på oerhört många plan.

Nu lånar han ut sig själv till den som bjuder högst.

– Jag har förhoppningar om att det ska inbringa i alla fall 15 000 kronor. Första budet är redan lagt och ligger på 500 kronor.

På af Chapmangymnasiet är Fredrik lärare i juridik och ekonomi. Det är inom den ämneskategodin han främst tänker sig att erbjuda hjälp.

– Men jag är duktig på datorer och geocasting också. Jag är öppen för allt. Både privatpersoner och företag kan bjuda, säger han.

Bor i glasbur

Musikhjälpen är ett insamlingsevent som lyfter upp en undanskymd humanitär katastrof. Tre kända programledare bor i en glasbur för att sända radio och tv dygnet runt i sex dagar.

Förra året samlade Musikhjälpen in över 31 miljoner kronor till kampen för att ingen ska behöva fly undan klimatet.

Musikhjälpen sänds i år från Stortorget i Örebro. Arrangemanget startar på måndag den 12 december och pågår till söndag den 18 december.

Musikhjälpen är ett samarbetsprojekt mellan P3 Sveriges Radio, Sveriges Television och Radiohjälpen. Musikhjälpen direktsänds i sin helhet i P3 Sveriges Radio, SVT Play och stora delar sänds också i SVT1.   

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!