Foto: JOHAN NILSSON / TTFoto: JOHAN NILSSON / TT
 Foto: JOHAN NILSSON / TT

Fredrik, 46, auktionerar ut sig själv för god sak

Publicerad

Gymnasieläraren Fredrik Bernelf, 46, auktionerar ut sig själv.

Den som lägger högsta budet får chansen att låna Fredrik som lärare för en dag.

Fredrik Bernelf är till vardags lärare på af Chapman-gymnasiet i Karlskrona. Greppet att annonsera ut sig själv ska ses som ett led i insamlingen till Musikhjälpen 2016.

– Jag hoppas att det är många som önskar min hjälp och är beredda att betala mycket för det, säger han själv. 

Idén fick Fredrik efter att ha sett lärarutbildaren och forskaren Elza Dunkels vid Umeå universitet göra samma sak.

– Eftersom temat för årets insamlingsarbete är att det ska vara en mänsklig rättighet att få gå i skolan ville jag göra ett försök att hjälpa till med det jag kan, säger han.

Viktigast

Fredrik tycker att skolan är det viktigaste som finns, på oerhört många plan.

Nu lånar han ut sig själv till den som bjuder högst.

– Jag har förhoppningar om att det ska inbringa i alla fall 15 000 kronor. Första budet är redan lagt och ligger på 500 kronor.

På af Chapmangymnasiet är Fredrik lärare i juridik och ekonomi. Det är inom den ämneskategodin han främst tänker sig att erbjuda hjälp.

– Men jag är duktig på datorer och geocasting också. Jag är öppen för allt. Både privatpersoner och företag kan bjuda, säger han.

Bor i glasbur

Musikhjälpen är ett insamlingsevent som lyfter upp en undanskymd humanitär katastrof. Tre kända programledare bor i en glasbur för att sända radio och tv dygnet runt i sex dagar.

Förra året samlade Musikhjälpen in över 31 miljoner kronor till kampen för att ingen ska behöva fly undan klimatet.

Musikhjälpen sänds i år från Stortorget i Örebro. Arrangemanget startar på måndag den 12 december och pågår till söndag den 18 december.

Musikhjälpen är ett samarbetsprojekt mellan P3 Sveriges Radio, Sveriges Television och Radiohjälpen. Musikhjälpen direktsänds i sin helhet i P3 Sveriges Radio, SVT Play och stora delar sänds också i SVT1.   

Lars-Olof Strömberg
Lars-Olof Strömberg

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag