Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Från Ikea till Kalmar län – han blir ny landshövding

Thomas Carlzon, före detta direktör för Ikea Sverige, har av regeringen utsetts till ny landshövding i Kalmar.
Foto: Arkiv

Thomas Carlzon blir ny landshövding i Kalmar län. 

Regeringen har på torsdagen utsett honom och förordnandet gäller till och med september 2020. 

Han var vd för Ikea Sverige AB mellan 2007 och 2015, därefter har han arbetat som konsult.

"Jag är väldigt glad och känner ödmjukhet inför uppdraget som landshövding i Kalmar län. Att få komma till detta framgångsrika län med dess starka tradition av entreprenörskap, besöksnäring, natur och kultur samt ett välrenommerat universitet är mycket intressant och inspirerande", säger Thomas Carlzon i ett pressmeddelande.

Han efterträder Stefan Carlsson som i samråd med regeringen kom överens om att förordnandet som landshövding skulle upphöra i fjol.

"Efterlängtad"

Länsrådet Malin Almqvist kommenterar utnämningen i ett pressmeddelande på länsstyrelsens hemsida:

"Jag hälsar vår nya Landshövding mycket varmt välkommen till Kalmar län och vår Länsstyrelse. Han är mycket efterlängtad. Vi ser fram emot att få arbeta ihop med Thomas i utvecklingen av länet och Länsstyrelsen", skriver hon där.

Den nya landshövdingen ser även han fram emot att få flytta till Kalmar, som han beskriver som en "vacker del av Sverige".

– Länet har stora utvecklingsmöjligheter med en stark entreprenörsanda där jag kommer att bidra med mina kunskaper och erfarenheter från näringslivet. Jag är övertygad om att utveckling kräver stor samverkan mellan alla aktörer i länet, säger han i en kommentar till Länsstyrelsen.


Läs fler nyheter och reportage i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!