Fräcka rånet – man rånad på matkassar

Publicerad

En man på väg hem från helghandlandet rånades på alla sina inköp i Kristianstad på lördagskvällen.

Men polisen lyckades gripa skurken fortare än kvickt.

Mannen kom gående på Götgatan med sin matkasse i handen när han stoppades av en annan man.

– Gärningsmannen verkade vara påverkad av något. Han uppträdde aggressivt och hotade målsägaren verbalt, säger Calle Persson vid ledningscentralen för polisen i Region syd.

Offret räckte över kassen till rånaren som tog den och sprang sin väg.

Men han hade ju inte tagit mobiltelefonen – så den rånade mannen ringde polisen så fort gärningsmannen hade hunnit runt hörnet. Flera patruller skickades dit.

Såg den vilda jakten

När polis kom till platsen hade rånaren hunnit runt hörnet till Österlånggatan där han försökt råna ytterligare en man med matkasse. Men den mannen sprang för att komma undan – och räddades alltså av ordningsmakten som grep förföljaren.

– Den gripne misstänks för ett rån och ett rånförsök, säger Calle Persson.

– Han fördes till sjukhus för provtagning och misstänks nu även för ringa narkotikabrott.

Om det första rånoffret hann få tillbaka sina inköp är inte känt. Annars får han väl hämta kassen hos polisen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag