En mopedist blev påkörd av en lastbil under torsdagskvällen. Foto: Mikael Nilsson
En mopedist blev påkörd av en lastbil under torsdagskvällen. Foto: Mikael Nilsson

Ung man död efter kollision med lastbil

Publicerad

En kollision mellan en lastbil och ett motorfordon har inträffat i Löddeköpinge.

Vid olycksplatsen återfann polisen en skadad person – och en motorcykel och en minicross. 

Under natten kunde polisen bekräfta att en man i 20-årsåldern har avlidit.

Vid 22.23 på torsdagskvällen larmades SOS om en olycka i Löddeköpinge.

Larmet handlade initialt om en fotgängare som blivit påkörd av en lastbil, men det kom senare att ändras. När polis kom till platsen såg de att det där fanns en skadad person och två fordon – en motorcykel och en minicross. 

– Det är okänt vad som egentligen har hänt. Vi vet inte av vilken anledning som kollisionen har inträffat, säger Calle Persson vid polisens regionledningscentral.

Han berättade att olyckan är allvarlig men ville utöver det inte ut med några specifika detaljer om skadeläget.

Ung man död

Senare under natten kunde polisen bekräfta att en man i 20-årsåldern omkommit i olyckan. Anhöriga är underrättade.

Polisen har hört lastbilschauffören – som i det här läget inte är misstänkt för brott. 

Man har också sökt efter den person som kört det ena fordonet och avvikit från platsen. Personen har vid 03:30-tiden fortfarande inte återfunnits.

– Men det behöver inte vara så att personen har smitit från platsen, personen kan vara chockad exempelvis, säger Calle Persson. 

Elvira Lagerström Dyrssen
Elvira Lagerström Dyrssen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag