Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Fotbollssupportrar till flaskattack mot kvinna

De danska fotbollssupportrarna knuffade kvinnan, hällde öl på henne och satte klistermärken på henne. Foto: Ayşe Dudu Tepe

Här är bilden som många reagerar starkt mot.

Fotbollssupportrar som laddade för Köpenhamns-derby kastade flaskor mot en skyddslös kvinna.

– Jag blev chockad, säger journalisten Ayşe Dudu Tepe, som har tagit bilden, till Kvällsposten.

Inför söndagens derbymatch i Köpenhamn mellan FCK och Bröndby laddade de båda lagens supportar upp i de centrala delarna av den danska huvudstaden.

På Halmtorvet hade ett stort antal Bröndby-fans samlats och de värmde upp inför rivalmatchen med att dricka öl.

Flaskorna kastade de i den stora fontänen, som är belägen mitt på torget.

En ensam kvinna tog tillfället i akt för att samla ihop pantflaskorna som flöt omkring i vattnet. För det fick hon utstå spott och spe.

"Behövde dokumentera"

På en bild som den danska journalisten Ayşe Dudu Tepe lade ut på sociala medier ses hur ett flertal män betraktar kvinnan. Enligt Dudu Tepe kastade flera supportrar flaskor mot kvinnan. Ett antal personer tog även bilder - precis som Dudu Tepe gjorde.

– Min omedelbara reaktion var att någonting väldigt otrevligt hände just då. Jag behöver dokumentera vad som händer, säger hon.

– Sen efteråt, när jag lämnat torget och tittade på bilderna jag tagit, så blev jag chockad över vad jag sett. När du arbetar har du ett filter, men jag såg direkt att det var någonting som var galet fel med situationen. Först efteråt kom känslorna, säger Dudu Tepe.

"Hällde öl på henne"

När Kvällsposten pratar med Ayşe Dudu Tepe är hon ute på Köpenhamns gator för att leta rätt på kvinnan. Bilden som publicerades har väckt avsky i hela Danmark och blivit delad tusentals gånger. En Bröndby-supporter som den danska tidningen BT har pratat med berättar om vad som pågick.

– Det fanns de som knuffade henne, hällde öl på henne och satte klistermärke på henne. Det värsta var nästan att man kastade flaskor i vattnet så det sprutade upp på henne. En flaska träffade henne också - på knäet. Det var massa tyska burkar utan pant som hon var tvungen att vada genom och i stället för att ge henne de flaskorna som hade pant så krossades de framför näsan på henne, säger Danny Liliendal till BT.dk.

Enligt Ayse Dudu Tepe var det ingen som brydde sig om kvinnan, ingen som tog hennes försvar. Inte ens polisen som var på plats.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!