Fotbollsstjärnan fick foten krossad på stan

Publicerad

18-åriga fotbollsstjärnan Frida Brynö misshandlades och fick benet avsparkat av en kille på stan.

På lördagen tvingades hon se sitt lag från avbytarbänken - med benet i gips upp till knäet och med flera spikar i foten.

- Klart jag är bitter, men jag har bestämt mig för att komma tillbaka, säger Frida.

Frida Brynö spelar i flickallsvenskan för allsvenska klubben Kristianstads DFF och anses som en av landets mest lovande spelare på damsidan.

I år har Frida stått på tröskeln till A-laget, men spelat i stort sett alla matcher för klubben i flickallsvenskan.

- Jag har spelat både innermittfältare och ytterback och trivts på båda positionerna, säger hon.

Spikar i foten

Men när seriesegraren väl skulle börja koras tvingades Frida se allt från bänken.

Orsaken var ett dramatiskt påhopp på stan - som slutade med att hon bröt benet på flera ställen och krossade foten.

I dag har Frida två spikar i foten och är gipsad upp till knäet.

- Men jag är naturligtvis glad att det inte blev ännu värre. Killen sparkade mig i huvudet också, säger hon.

Det var när Frida och två tjejkompisar förra fredagen skulle ut och roa sig i Kristianstad som överfallet inträffade.

- Vi hamnade i en diskussion med flera killar och en av dem gav sig plötsligt på mig. Alltihop urartade och till sist låg jag där skadad på marken.

Har polisanmält

Frida fördes i privatbil till Kristianstads lasarett där hon opererades i måndags. Två dagar senare fick hon lämna sjukhuset med kryckor och med sargat ben.

- Allt är polisanmält, så jag vill inte säga så mycket mer om saken för tillfället, säger hon.

Frida pratar mycket hellre om lagets chanser att slutligen stå som svenska mästare i flickallsvenskan. På lördagen följde hon sitt lag från bänken när man mötte IK Sirius i en semifinal på Limhamns idrottsplats i Malmö och vann med 3-1.

På söndagen väntar en ren final mot Umeå - något Frida inte är speciellt orolig för.

- Vi tänker ta alla chanser för att vinna den matchen också. Just nu har vi ett sådant härligt go i laget, säger hon.

Om framtiden då?

- Jag skyndar långsamt och har vintern på mig med uppbyggnadsträning. Mitt mål är att komma tillbaka, det har jag lovat mig själv och alla andra.

Lars-Olof Strömberg
Lars-Olof Strömberg

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag