Fotbollsmatch urartade i slagsmål

Publicerad

Två män har blivit misshandlade efter att en fotbollsmatch spårat ur.

En av dem har slagits med ett tillhygge och båda skadade fick föras med ambulans till Värnamo sjukhus.

– I båda fallen rubriceras det som grovt, den ena ska ha blivit sparkad och den andra slagen med ett tillhygge, säger Lars-Gunnar Rydholm, pressinformatör vid polisens ledningscentral i Jönköping.

Domaren vid en fotbollsmatch i Gislaved tvingades av okänd anledning bryta spelet varpå våldsamt slagsmål utbröt.

– Det var ju två lag som spelade mot varandra, inte något på något organiserat sätt utan bara två gäng som spelade mot varandra. När domaren avbrutit matchen utbröt slagsmål mellande båda lagen, säger Lars-Gunnar Rydholm.

Polisen larmades klockan 14.58 om att ett 20-tal personer var involverade i slagsmålet vid Traststigen i Gislaved.

– Vi skickade dit flera patruller och när vi kom till platsen hade slagsmålet lugnat ned sig.

Grov misshandel

Två män fick föras till sjukhus efter att ha utsatts för grov misshandel. Den ena ska ha blivit sparkad och den andra slagen med ett tillhygge.

– I båda fallen rubriceras det som grovt. De fördes till sjukhus men var i sådan status så att de kunde höras av poliser på sjukhuset, säger Rydholm.

Vad som tvingade domaren till att avbryta spelet är i nuläget okänt.

– Jag har inga uppgifter om vad det var som hände under matchen. Men det har vi ju sett tidigare i idrott: spänningar som uppstår mellan deltagarna som får det att spåra ur.

Han vill i nuläget inte gå in på vad det var för tillhyggge som använts.

I nuläget är det oklart vilka i gärningspersonerna är. Lagen har dock blivit hörda av polisen.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag