En veterinär har kallats till platsen för att undersöka hästen. Det är okänt hur länge den låg i brunnen. Foto: Anders GrönlundEn veterinär har kallats till platsen för att undersöka hästen. Det är okänt hur länge den låg i brunnen. Foto: Anders Grönlund
En veterinär har kallats till platsen för att undersöka hästen. Det är okänt hur länge den låg i brunnen. Foto: Anders Grönlund
Hästen hade varit försvunnen i flera timmar innan den hittades. Foto: Anders GrönlundHästen hade varit försvunnen i flera timmar innan den hittades. Foto: Anders Grönlund
Hästen hade varit försvunnen i flera timmar innan den hittades. Foto: Anders Grönlund

Försvunnen häst räddad ur brunn

Publicerad

Hästen var försvunnen i flera timmar. Tills den hittades strax efter lunch vid Ravlunda utanför Kivik. Några personer hörde hur den gnäggade och upptäckte att det låg en häst i en brunn.

Hästen var mycket medtagen när den till slut kom upp ur brunnen.

Ägarna saknade hästen under förmiddagen och letade i flera timmar. Ungefär kl 13 upptäcktes den, ett sto, i en gammal och numera oanvänd brunn där den fallit ned.

Det var några personer som hört en häst gnägga från en skogsdunge och upptäckt att det låg en häst i brunnen.

Hästen var mycket medtagen när den till slut kom upp ur brunnen.Foto: Anders Grönlund

– När jag kom fram var hästen uppe ur brunnen. Man hade lyft upp den med hjälp av en vinsch från en fyrhjuling, säger räddningsledaren Jimmy Geller från Sydöstra Skånes Räddningstjänstförbund.

Hästen var medtagen men har senare kunde ta sig upp på egna ben men med påtagliga svårigheter. Veterinär har kallats dit och undersöker hästen.

Det är oklart hur länge den legat i brunnen.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag