Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Försvunnen flicka hittades oskadd

Den tioåriga flickan försvann spårlöst från sitt hem på torsdagsmorgonen har anträffats välbehållen.

- Det var allmänhet som larmade polisen. Då befann sig flickan två mil från hemorten, säger inre polisbefäl Fredrik Stridsberg.

Den tioårigs flickan anmäldes som försvunnen vid 06.30-tiden på torsdagsmorgonen.

När föräldrarna steg upp ur sängarna märkte de att flickans säng var tom. Hon fanns inte någonstans i bostaden i Vilshult utanför Olofström.

Under dagen sökte polisen med patruller i området. Man hade kontakt med flickans kompisar och kontrollerade adresser där man trodde att hon kunde vistas.

Polisen deklarerade på ett tidigt stadium att man inte misstänkte att något brott begåtts. Orsaken till det var att den tioåriga flickan frivilligt försvunnit från hemmet flera gånger tidigare.

Hittades två mil hemifrån

Det fanns ändå en oro kring flickans försvinnande och Blekingepolisen hade en beredskap att dra i gången större sökinsats under torsdagskvällen.

Någon gång efter klockan 18 fick dock polisen tips från allmänheten om att den tioåriga flickan befann sig i Ryd, cirka två mil från hemorten. Flickan sågs promenera utanför en affär i samhället.

- Vi har ingen aning om hur hon kommit dit. Men vi ska prata med flickan förstås, säger det inre polisbefälet Fredrik Stridsberg.

En polisbil hämtade den tioåriga flickan och förde henne hem till föräldrarna, enligt polisen.